Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δηλώνει άγνοια για την αποστολή πυρομαχικών στους Κούρδους του Ιράκ...

O Ε.BENIZΕΛΟΣ ΕΚΔΙΔΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ... ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ!


Διαψεύδεται από όλες τις πλευρές ότι το ΥΠΕΘΑ και ειδικότερα το ΓΕΕΘΑ, δηλαδή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δ.Αβραμόπουλος και ο στρατηγός Μ.Κωσταράκος έχουν εγκρίνει την αποστολή πυρομαχικών στους Κούρδους του Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ, δηλαδή ο Ε.Βενιζέλος, επιχειρώντας να προκαταλάβει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
Το defencenet επικοινώνησε με ανωτάτη πηγή του ΥΠΕΘΑ η οποία δήλωσε  πλήρη άγνοια για το θέμα ενώ αναζήτησε και τον Αρχηγό  ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για λογαριασμό του οποίου εξέδωσε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ (τι άλλο θα δούμε ακόμη) με τον οποίο όμως δεν έγινε δυνατή κάποια επικοινωνία, ενώ το περιβάλλον του διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει δώσει τέτοια έγκριση!
Και πώς να μην είναι από την στιγμή που εμφανίζεται να συναινεί σε αποστολή πυρομαχικών (σύμφωνα με τα λεγόμενα του ΥΠΕΞ)  χωρίς την πρότερη  σύμφωνη γνώμη του προϊστάμενου Υπουργού του!  
Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε «Αυτά μόνο ο Βενιζέλος μπορεί να τα κάνει».
Σημειώνεται ότι το defencenet  είχε θέσει ζητήματα νομιμότητας αποστολής  των πυρομαχικών καθώς η επίσημη  κυβέρνηση του Ιράκ διαφωνεί πλήρως με την όλη εξέλιξη δηλαδή το να αποστέλλονται πυρομαχικά στους Κούρδους από τη στιγμή που η περιοχή ανήκει στο Ιράκ και κάθε αποστολή όπλων ή πυρομαχικών πρέπει να έχει πρώτα την άδεια της Βαγδάτης.
Την Τετάρτη, από τη Νέα Υόρκη όπου βρισκόταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν:
«Η Ελλάδα χαιρέτισε τη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS, στην οποία μετέχει πολιτικά, μέσω της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, και σε στρατιωτικό επίπεδο - μετά και από σχετική εισήγηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας - με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις».
Τελικά όμως επιβεβαιώνεται το ΥΠΕΘΑ ως αρμόδιο για την προσφορά των πυρομαχικών, όπως και κανένα άλλο επιτελείο, (ΓΕΕΘΑ ή ΓΕΣ) όχι μόνο δεν επιβεβαίωσαν την ανακοίνωση Ε. Βενιζέλου για αποστολή πυρομαχικών αλλά δεν είχαν ιδεά για την πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών!
 Έτσι ο τελευταίος ανέθεσε στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβη Αναστάσιο Μητσιάλη να επικοινωνήσει  με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ προκειμένου να λυθεί η «παρεξήγηση» πλην όμως η υπόθεση εκτροχιάστηκε ακόμη περισσότερο.
Αποτέλεσμα της… πρωτοβουλίας ΥΠΕΞ ήταν να εκδοθεί ανακοίνωση από το πρώτο για λογαρισμό του Α/ΓΕΕΘΑ σύμφωνα με την οποία, ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος «επιβεβαίωσε πλήρως ότι υπήρξε συνεννόηση με το ΓΕΕΘΑ για την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις και εξέφρασε τη θλίψη του για τα «άθλια δημοσιεύματα».
Επειδή  είναι ο το γνωστό το ήθος του Α/ΓΕΕΘΑ είναι εντελώς απίθανο ο τελευταίος να χαρακτήρισε «αθλιότητες» τα δημοσιεύματα αυτά, μεταξύ αυτών και του defencenet το οποίο πρώτο είχε εγείρει θέμα νομιμότητας της αποστολής των πυρομαχικών.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Το ΥΠΕΘΑ εξακολουθεί να μην έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση ούτε για τις δηλώσεις Ε. Βενιζέλου ούτε για την διάψευση ούτε και για τις «δηλώσεις» Κωσταράκου.












Τμήμα ειδήσεων defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com