Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Στον Αστερισμό του…«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014»! (τα σενάρια) ...





Ξεκινά με μεγάλες προσδοκίες η Μεγάλη Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014» …Αν μάλιστα θυμηθούμε και την μεγάλη επιτυχία της Άσκησης » Παρμενίων 2013 » όπου κινήθηκαν πάνω απο 70.000 στρατεύματα , με εκατοντάδες εξόδους μαχητικών και δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα από Στρατιωτικά οχήματα και Τεθωρακισμένα …Ενώ όλος ο Στόλος βγήκε στο Αιγαίο !
5
Είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμαστούν σε πραγματικές και ρεαλιστικές συνθήκες μάχης άνθρωποι και μηχανές …Ένας λόγος παραπάνω να συγκρίνουμε την περσινή άσκηση με την τωρινή.
3
Να θυμηθούμε ότι μετά την Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013″ ο τότε Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Τσέλιο (φώτο) που σχεδίασε και εκτέλεσε με τεράστια επιτυχία την πρώτη επιθετική Άσκηση των Ελληνικών Δυνάμεων με τον Κωδικό» ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΤΡΑΠΗ»
4
Έχουμε την άμεση Έναρξη της Άσκησης από Δευτέρα όπου θα έχουμε τα εξής :
Από 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2014 έχει προγραμματισθεί η διεξαγωγή εθνικής διακλαδικής άσκησης με την επωνυμία «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2014». Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.
Διεξάγεται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ και ΤΑΜΣ.
Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τους Μείζονες Επιχειρησιακούς Σχηματισμούς (ΜΕΣ), συμμετέχουν και πολιτικοί Φορείς (ΥΠΕΘΑ, ΓΓΕΕ&ΓΓΜΕ, ΠΑΜ-ΠΣΕΑ του πολιτικού τομέα, ΥΠΔΤ&ΠΤΠ-Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ, ΥΠΔΤ&ΠΤΠ-Αρχηγείο Π.Σ, ΥΠΝ-Αρχηγείο Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ, ΕΥΠ, ΥΠΑ, ΕΜΥ).
Σκοπός της ασκήσεως είναι:
α. Η εξέταση-αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.
β. Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
γ. Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
δ. Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του πολιτικού τομέα, της ΕΛ.ΑΣ και του Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.
Η άσκηση διεξάγεται σε ρεαλιστική βάση, επί 24ώρου βάσεως.















hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com