Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

"ΤΡΟΜΟΣ" ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΗΠΑ Η ΤΖΙΧΑΝΤ ...


Έντονη ανησυχία σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ε.Ε. για τις προθέσεις και τα σχέδια των τζιχαντιστών
Στα εσωτερικά και οικονομικής φύσης προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα και μάλιστα μη ελεγχόμενο.

Βίντεο με αποκεφαλισμούς χριστιανών κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο και στο αρχικό στάδιο της «αντεπίθεσης» των τζιχαντιστών. Τότε Ε.Ε. και ΗΠΑ ένιωθαν ασφαλείς, δεδομένου ότι οι πράξεις ακραίας βιαιότητας αποτελούσαν εσωτερικό πρόβλημα του Ιράκ και της Συρίας.
Τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν με τις διαδοχικές απαγωγές δημοσιογράφων και εν συνεχεία με την αδυναμία εντοπισμού και απελευθέρωσής τους. Η αρχή του κακού.
Δύο μέτωπα
Μέσα σε διάστημα λίγων 24ώρων, η ανησυχία για τη δράση των τζιχαντιστών μετατράπηκε σε φοβία. Οι δολοφονίες των Σότλοφ και Φόλεϊ, η δημοσιοποίηση του βίντεο και οι απειλές προς τον Ομπάμα άνοιξαν δύο μέτωπα. Το πρώτο αφορά στην ανασφάλεια που επικρατεί πλέον, κυρίως στις ΗΠΑ. Και μόνο η σκέψη για το πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αεροσκάφη τα οποία οι τζιχαντιστές «έκλεψαν» από το αεροδρόμιο της Λιβύης, αρκεί για να ενισχυθεί η ανησυχία.
Το δεύτερο μέτωπο αγγίζει περισσότερο χώρες της Ευρώπης. Ο εκτελεστής είναι ο μόλις ένας από τους πολλούς υποστηρικτές της τζιχάντ που εγκατέλειψαν ευρωπαϊκά εδάφη για να πολεμήσουν σε Συρία και Ιράκ και που μόνο εύκολο δεν είναι να εντοπισθούν στο ενδεχόμενο επιστροφής τους. Οι μνήμες από τη δολοφονία του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι από δύο Νιγηριανούς που είχαν ασπαστεί το Ισλάμ είναι νωπές και ειδικά οι Βρετανοί, τρέμουν τον ξεσηκωμό των ισλαμιστών.
Στο χρονικό σημείο που εμφανίσθηκε ο «εχθρός», οι ΗΠΑ νιώθουν και είναι ευάλωτες, η Ευρώπη προσπαθεί να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση, στην Ουκρανία γίνεται πόλεμος και η διπλωματία βρίσκεται σε σύγχυση. Κι αυτό είναι που τρομάζει περισσότερο. Ο εχθρός είναι φανατισμένος και απρόβλεπτος σε μια περίοδο που η άμυνα υποφέρει.





























newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com