Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Αμερικάνοι στέλνουν 200 αλεξιπτωτιστές για στρατιωτικά γυμνάσια στην Ουκρανία ...



Την πρώτη αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία από την έναρξη της σύρραξης με τους φιλορώσους αυτονομιστές στις ανατολικές επαρχίες επιβεβαίωσε… απόψε το Πεντάγωνο στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο μιας μεγάλης διεθνούς άσκησης που έχει προγραμματιστεί αυτό το μήνα, κοντά στην πόλη Λβιβ.
Συνολικά 200 αλεξιπτωτιστές της 173ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας που έχει την έδρα της στην Ιταλία θα πάρουν μέρος στην άσκηση «Ταχεία Τρίαινα 14», όπως ανακοίνωσε ο συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν, εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «γυμνάσια διατήρησης της ειρήνης».
Επίσης, αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις αναμένεται να συμμετάσχουν σε άλλα γυμνάσια που θα πραγματοποιηθούν στη Μαύρη Θάλασσα την επόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή Ουκρανών στρατιωτών.
Το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας είχε ανακοινώσει τη διεξαγωγή διεθνών στρατιωτικών γυμνασίων με τη συμμετοχή στρατιωτών από περίπου 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, από τις 13 ως τις 26 Σεπτεμβρίου στη δυτική Ουκρανία.
Η άσκηση είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό και δεν διοργανώνεται από το ΝΑΤΟ. Τα γυμνάσια αυτά θα διεξαχθούν σε ένα πεδίο ασκήσεων κοντά στην πόλη Λβιβ.
Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τις ουκρανικές μονάδες και τους αμερικανούς αλεξιπτωτιστές, θα συμμετάσχουν στρατιώτες από την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία, την Εσθονία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Λιθουανία και τη Νορβηγία.
Ο Πολωνός Πρόεδρος Μπρόνισλαβ Κομορόφκσι, στο ίδιο μήκος κύματος με τις ανακοινώσεις του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και άλλων ευρωπαίων ηγετών, δήλωσε απόψε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει υποστήριξη για να αυξήσει την ανθεκτικότητά της στις στρατιωτικές απειλές, σε ένα σαφή υπαινιγμό για τη δράση των φιλορώσων αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Μόσχα.
«Η θέση της Πολωνίας είναι ότι (…) θα πρέπει να συνδράμουμε την Ουκρανία όχι μόνο μέσω κυρώσεων, αλλά επίσης με την επέκταση της στρατιωτικοτεχνικής υποστήριξης», δήλωσε ο Κομορόφσκι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο προτού αναχωρήσει για την Ουαλία, όπου θα γίνει αύριο Πέμπτη η σύνοδος του ΝΑΤΟ για την ουκρανική κρίση.
«Αυτό δεν ισοδυναμεί με μια δέσμευση του ΝΑΤΟ για στρατιωτικές ενέργειες, αλλά είναι σωστό να υποστηρίζουμε και σε ό,τι αφορά την ανθεκτικότητά τους στις στρατιωτικές απειλές τις χώρες οι οποίες θέλουμε να πάνε καλά», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com