Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ---Τα «γυρίζει» τώρα η Λαγκάρντ ...




Την προηγούμενη εβδομάδα η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε πυροδοτήσει τη βόμβα: «Όταν μίλησα για τη φορολογία στην Ελλάδα, δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου», είπε σε συνέντευξή της στους Financial Times και όλοι έψαχναν να βρουν ποιος θα μπορούσε να απειλήσει ένα τόσο σημαντικό πρόσωπο.
Λίγες μέρες μετά, έρχεται η αποκατάσταση της αλήθειας. Όπως αποκαλύπτει η ηλεκτρονική σελίδα της Ελευθεροτυπίας , μέσα από αποκλειστικό ρεπορτάζ, το τι πραγματικά συνέβη με αυτό που περιέγραψε η ίδια, απέχει πάρα πολύ.
Ο ανταποκριτής της Ελευθεροτυπίας στην Ουάσινγκτον, ρώτησε την εκπρόσωπο του ΔΝΤ αν το Ταμείο έλαβε την επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος της ζητά από την Κριστίν Λαγκάρντ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αναφορές της, και ποιους εννοεί.
Η απάντηση ήταν πραγματικά αποστομωτική. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι λάβαμε την επιστολή. Η αναφορά της K. Λαγκάρντ ήταν για μερικά σχόλια που δέχθηκε μέσω των social media πριν από μερικά χρόνια με αποτέλεσμα να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας εκείνη την περίοδο», τόνισε η Σιμονέτα Ναρντίν, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.
Η κ. Λαγκάρντ το 2012 είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον Guardian, στην οποία είχε μιλήσει με σκληρά λόγια για τη χώρα μας. Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει: «Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας. Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο στο Νίγηρα γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό, τι στην Αθήνα».
Το θέμα φυσικά ήταν πρωτοσέλιδο σε ολόκληρο τον Τύπο της Ελλάδας, ενώ τα κοινωνικά δίκτυα φιλοξενούσαν στις σελίδες τους την είδηση από πολλά δημοσιογραφικά sites.
Έτσι, πολλοί ήταν αυτοί που σχολίαζαν μέσω του Facebook, με τα λόγια τους να δείχνουν οργή και αγανάκτηση. Κάποια από αυτά τα μηνύματα ήταν και απειλητικά. Από αυτά «πιάστηκε» λοιπόν η κυρία Λαγκάρντ και ενάμιση χρόνο μετά σε συνέντευξή της είπε πως απειλήθηκε η ζωή της, σκορπώντας τον πανικό στις τάξεις της μνημονιακής κυβέρνησης.
Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε αυτά που είπε δεν είχαν και τόση βάση...























newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com