Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ:Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει την "ψαλίδα" ...




Πρώτος αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμα δημοσκόπηση, την τρίτη που διενεργείται μέσα στον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας το προβάδισμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της Νέα Δημοκρατίας για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα πρόθεσης ψήφου της εταιρείας e Voice, που πραγματοποιήθηκε για την εφημερίδα «Παρασκήνιο» και δημοσιεύεται στο φύλλο του Σαββάτου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 20,2%.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 17,7%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΚΚΕ με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,8%, το Ποτάμι με 3,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4% και η Δημοκρατική Αριστερά με 1,3%.
Ένα 6,8% των ερωτηθέντων επιλέγει άλλο κόμμα, ενώ η απάντηση άκυρο-λευκό-αποχή συγκεντρώνει το 17,8%. Το ποσοστό των ερωτηθέντων που δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει ανέρχεται σε 11,5%.
Εδώ ακριβώς βρίσκεται το ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας. Παρόλο που η διαφορά των 2,5 ποσοστιαίων μονάδων δεν εξασφαλίζει ισχυρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι αναποφάσιστοι είναι αυτοί που θα κρίνουν τελικά μια πιθανή εκλογική νίκη έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις απαντήσεις στο ερώτημα «τι θα μπορούσαν να ψηφίσουν οι αναποφάσιστοι», ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά διαφορά σχεδόν 7 ποσοστιαίων μονάδων.
Αναλυτικά στην εκτίμηση για το τι θα ψήφιζε το 11,5% των αναποφάσιστων, τα κόμματα συγκεντρώνουν:
ΣΥΡΙΖΑ 27,1%, Νέα Δημοκρατία 20,5%, Χρυσή Αυγή 5,4%, ΚΚΕ 7,8%, ΠΑΣΟΚ 6,6%, Ποτάμι 6,6%, ΑΝ.ΕΛ 4,2%, ΔΗΜ.ΑΡ 2,4%, άλλο κόμμα 19,4%.



















































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com