Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ελεύθερος ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος του Λαϊκού Συνδέσμου ...




Ελεύθερος αφέθηκε με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου για το αδίκημα της "ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση". 
 
Πρόκειται για τον πρώτο βουλευτή του εθνικιστικού κόμματος, ο οποίος αποφυλακίζεται, αλλά με την υποχρέωση καταβολής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ. Ακόμη στον Α. Ματθαιόπουλο επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
 
Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος είχε απολογηθεί στα τέλη του περασμένου Ιουνίου και κατά τη διάρκεια της απολογίας του είχε αρνηθεί την κατηγορία που του αποδίδεται καταγγέλλοντας την πολιτική δίωξη.
 
Ανακρίτριες και εισαγγελέας προφυλάκισαν τον Α. Ματθαιόπουλο με το σκεπτικό εάν παρέμενε ελεύθερος θα συνέχιζε την... "εγκληματική" του δραστηριότητα, καθώς εκτός από βουλευτής ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ανήκε δηλαδή στη στενή ηγετική ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου, άρα σύμφωνα με τη... "λογική" τους ήταν εξ ορισμού "εγκληματίας"!
 
Υπενθυμίζεται ότι ελεύθερη με βούλευμα είχε αφεθεί πριν λίγα 24ωρα και η κατηγορουμένη για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση σχετικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Θέμις Σκορδέλη.
 
Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα κ. Γιώργου Γεράκη έκριναν πως η συγκεκριμένη κατηγορουμένη - που ήταν μάλιστα υποψήφια στις τελευταίες εκλογές με τη Χρυσή Αυγή - πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με την καταβολή εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ και την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κάθε 1 και 16 του μήνα.
 
Η Θ. Σκορδέλη είχε κριθεί προφυλακιστέα τον περασμένο Ιανουάριο μετά την απολογία της στις ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση της ΧΑ κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.
 





























defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com