Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Δεν την έκλεισε ο Β' ΠΠ και την κλείνει η τρόικα ...




Μετά από 72 χρόνια λειτουργίας η ελληνική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής» θα πάψει να εκπέμπει. Η τελευταία εκπομπή θα μεταδοθεί την Τρίτη το πρωί ώρα Ελλάδος από τον «Σκάι». Δεν την έκλεισε ο Β’ ΠΠ και την κλείνει το μνημόνιο της κυβέρνησης και της τρόικας.
Όπως αναφέρεται στο site «gr.voanews.com», η ελληνική υπηρεσία έπεσε θύμα των περικοπών του προϋπολογισμού του αμερικανικού ειδησεογραφικού οργανισμού «Φωνή της Αμερικής».
Η ελληνική υπηρεσία είναι μια από τις ιδρυτικές υπηρεσίες της «Φωνή της Αμερικής».
Ιδρύθηκε στα μέσα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και στην εποχή εκείνη παρείχε ζωτικής σημασίας πληροφορίες στον ελληνικό λαό που βρίσκονταν υπό Ναζιστική κατοχή. Μεταξύ άλλων, μετέδιδε τότε πληροφορίες για τη δράση της εν εξορία Ελληνικής κυβέρνησης και για τις συμμαχικές προσπάθειες για την απελευθέρωση της Ευρώπης από τις δυνάμεις του Άξονα.
Η Ελληνική Υπηρεσία συνέχισε αδιάκοπα τον ενημερωτικό ρόλο της και σε άλλες κρίσιμες φάσεις της Ιστορίας της Ελλάδας, από τον εμφύλιο πόλεμο της δεκαετίας 1940 μέχρι την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα λίγες μέρες αργότερα και την μετέπειτα ένταξη τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μεταξύ των διακρίσεων που έχουν γίνει στην Ελληνική Υπηρεσία περιλαμβάνεται και το Δημοσθένιο Βραβείο της μεγάλης Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, το οποίο απενεμήθη στη Φωνή της Αμερικής «σε αναγνώριση της πολύτιμης συμβολής της στην υπόθεση της Ελληνοαμερικανικής κατανόησης και φιλίας καθώς και της χρησιμότητάς της ως γέφυρας μεταξύ της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας και των λαών της Ελλάδας και της Κύπρου».














defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com