Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Το Λιμενικό παρέλαβε 45 νέα περιπολικά οχήματα ...



Την Επισκευαστική Βάση του Λιμενικού Σώματος στην Ελευσίνα επισκέφθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παραλαβής των σαράντα πέντε (45) νέων περιπολικών οχημάτων που θα διατεθούν στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την ενδυνάμωση του επιχειρησιακού τους έργου, παρουσία του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της NISSAN– ΝΙΚ.Ι.ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε, Νίκου Θεοχαράκη.

Η παραλαβή των νέων οχημάτων συμβάλλει στην ανανέωση του στόλου των χερσαίων μέσων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ικανότητας με στόχο, μειώνοντας το χρόνο αντίδρασης, την αμεσότερη επέμβαση στα περιστατικά. Τα συγκεκριμένα περιπολικά οχήματα, που αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το έργο της αστυνόμευσης του Λιμενικού Σώματος, πρόκειται να ενταχθούν άμεσα στην οργανική δύναμη των Λιμεναρχείων τηςχώρας, με προτεραιότητα την παραμεθόριο.

Σημειώνεται ότι η αγορά των περιπολικών ολοκληρώθηκε μετά από αποτελεσματική απορρόφηση πόρων, σε ποσοστό 95%, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων. Πρόκειται για οχήματα μοντέλου NISSAN QASHQAI 1,6 4x4 που διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό, ενώ είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Diesel, με κινητήριους τροχούς τύπου All Mode 4x4 / 2WD και φέρουν GPS, σύστημα επικοινωνίας VHF και κοτσαδόρο ρυμούλκησης τρέιλερ.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, στη συνέχεια, αφού επιθεώρησε τους χώρους της Βάσης, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς για τη δραστηριότητα της και ιδιαίτερα για την πορεία των εργασιών επισκευής πλωτών και χερσαίων μέσων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Συγχρόνως, συνομίλησε με όλο τα στελέχη της για τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς και τις τεχνικές δυνατότητες εξοπλισμού της βάσης. Στο τέλος της επίσκεψης διεξήχθη σύσκεψη, όπου παρουσιάσθηκε αναλυτικά ο σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό και την ολοκλήρωση των έργων που αφορούν την επισκευαστική βάση.



Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε: 

«Επισκέφθηκα σήμερα την επισκευαστική βάση του Λιμενικού Σώματος, ενός ιδιαίτερα νευραλγικού τομέα, που διατηρείται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το έργο της Επισκευαστικής Βάσης είναι κομβικό για τη συντήρηση και ομαλή λειτουργία των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος. Τα στελέχη της, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, παράγουν ένα πολύ αξιόλογο έργο και αξίζουν συγχαρητήρια.
Σήμερα, παράλληλα, παραλάβαμε ακόμη σαράντα πέντε (45) νέα περιπολικά οχήματα που θα διατεθούν στις Λιμενικές Αρχές της χώρας και, κυρίως, σε εκείνες που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση από την παράνομη μετανάστευση. 
Τον τελευταίο χρόνο έχουμε προβεί σε ένα ευρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος σε επιχειρησιακά μέσα, μέσω της έγκαιρης απορρόφησης Ευρωπαϊκών πόρων. Η ενδυνάμωση του δύσκολου έργου των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος αποτελεί για εμάς κυρίαρχη προτεραιότητα».

















onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com