Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ--ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΑΓΗΝΩΡ" ΤΟΥ Π.Ν. ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ...




Αποκλειστικές φωτογραφίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας το defencnet.gr από την εκκένωση του προσωπικού της ελληνικής πρεσβείας και των Ελλήνων πολιτών στην Λιβύη όπως και πολιτών ξένων χωρών.
Στο σύνολο διασώθηκαν 186 άτομα. Υπενθυμίζεται ότι το defencenet.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό Μέσο που ενημέρωσε για την έναρξη της επιχείρησης "Αγήνωρ" αλλά και για την ολοκλήρωσή της.
Η φρεγάτα βρίσκεται λιγότερο από 5 ώρες μέχρι να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, μεταφέροντας τους πολίτες και Έλληνες και αλλοδαπούς.
Όλα εξελίχθηκαν ομαλά και  βάσει σχεδίου. Η επιχείρηση ξεκίνησε τις πρώτες νυκτερινές ώρες της  Πέμπτης και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία με το πρώτο φως σήμερα.
Στην φρεγάτα (F455) "Σαλαμίς" τύπου ΜΕΚΟ-200ΗΝ, κλάσης ΥΔΡΑ έχουν επιβιβαστεί συνολικά 186 πολίτες εκ των οποίων 77 (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της Πρεσβείας) είναι από Ελλάδα, 78 από Κίνα, 10 από Ην. Βασίλειο, 12 από Κύπρο, 7 από Βέλγιο, 1 από Αλβανία και 1 από Ρωσία., υπό την κάλυψη της ομάδας της ΜΥΚ που είχαν αναλάβει μαζί με ορισμένα μέλη του πληρώματος, την ασφαλή μεταφορά των εγκλωβισμένων Ελλήνων και ξένων πολιτών.
Στις εικόνες φαίνεται έκδηλη η χαρά των ξένων πολιτών που βγάζουν φωτογραφίες μαζί με άνδρες της ΜΥΚ, γεμάτοι ανακούφιση που γλύτωσαν από τα χειρότερα σε μια εμπόλεμη χώρα η οποία λίγο διαφέρει πλέον από την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία.
Αλλά δεν είναι μόνο το γεγονός ότι πρόκειται για μια εμπόλεμη κατάσταση, αλλά το κυριότερο είναι η ανεξέλεγκτη δράση των ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων οι οποίες κτυπούν και σκοτώνουν αδιακρίτως καθώς έτσι το επιτάσσει η θρησκευτική τους ιδεοληψία.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια αποστολή μακριά από την χώρα η οποία πραγματοποιήθηκε στην εντέλεια, χωρίς το παραμικρό λάθος .Η ΜΥΚ και το Πολεμικό Ναυτικό άλλωστε έχουν προϊστορία από  επιτυχημένες εκκενώσεις σε μακρινές εμπόλεμες ζώνες, εκτός από την γνωστή αποστολή στην Αλβανία του 1997, είχαν πραγματοποιήσει την επιχείρηση "Χρυσόμαλο Δέρας" ξημέρωμα 15ης Αυγούστου 1993.
Στο λιμάνι του Σοχούμι όταν μαίνονταν οι μάχες μεταξύ Γεωργιανών και Αμπχάζιων. Στα ανοιχτά βρισκόταν ένα ελληνικό επιβατηγό πλοίο της εταιρείας Αγούδημος. Στα περίχωρα του λιμανιού, περίπου 2000 Έλληνες συνοδευόμενοι από μία μικρή ομάδα ανδρών της ΜΥΚ με επικεφαλής τον αντιπλοίαρχο τότε Βασίλη Ντερτιλή ,κατάφεραν  να διασφαλίσουν τις απαραίτητες συνθήκες για να φτάσουν όλοι οι Έλληνες με ασφάλεια στο λιμάνι και να επιβιβαστούν στο πλοίο.
Για να γίνει αυτή η επιχείρηση είχε προηγηθεί προετοιμασία πολλών ημερών από την ομάδα των βατραχανθρώπων και του επικεφαλής τους.
Η επιχείρηση Χρυσόμαλλο Δέρας, ήταν άκρως απόρρητη και ανακοινώθηκε μετά από την ολοκλήρωσή της, όταν οι Έλληνες αποβιβάστηκαν στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μια επιχείρηση που διδάσκεται ως υπόδειγμα στις ξένες στρατιωτικές ακαδημίες. Από σήμερα θα προστεθεί και η επιχείρηση "Αγήνωρ"

























defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com