Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Αποβλήθηκε για τέταρτη φορά ο δικηγόρος Θεμιστοκλής Σοφός από τη δίκη για τα εξοπλιστικά ...
Για τέταρτη φορά αποβλήθηκε από τη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ο Θεμιστοκλής Σοφός, δικηγόρος του Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο οποίος είναι κατηγορούμενος μαζί με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη και τον γιο του Μιχαήλ για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά.
 
Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 10 π.μ. ο κ. Σοφός ζήτησε τον λόγο από την πρόεδρο του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, προκειμένου να δηλώσει παράσταση για τον εντολέα του, Φουάντ Αλ Ζαγιάντ.
 
Η πρόεδρος ρώτησε τον κ. Σοφό εάν ανακαλεί την παλαιότερη δήλωση του περί αποχής. Εκείνος απάντησε ότι ήθελε να κάνει νεότερη δήλωση για το επίμαχο θέμα.
 
Η κ. Λεπενιώτη ζήτησε σαφή απάντηση με ένα «ναι» ή «όχι» από τον κ. Σοφό για το αν ανακαλεί τη δήλωση περί αποχής και τον προειδοποίησε ότι θα εφαρμόσει το μέτρο της αποβολής από τη δικαστική αίθουσα.
 
Ο κ. Σοφός επανέλαβε ότι θέλει να προβεί σε νεότερη δήλωση και επισήμανε ότι πρόθεσή του είναι να αναφερθεί στην παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του πελάτη του. Η πρόεδρος του απάντησε ότι δεν έχει τον λόγο και ζήτησε τη συνδρομή των αστυνομικών για να αποβληθεί από την αίθουσα ο κ. Σοφός. 
 
Τη στιγμή εκείνη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής, ο οποίος παρίστατο στη δικαστική αίθουσα ζήτησε τον λόγο, αλλά η κ. Λεπενιώτη είχε ήδη ανακοινώσει την ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης και δεν απάντησε στο αίτημα του κ. Αλεξανδρή.
 
Στη συνέχεια, ο κ. Σοφός συμμορφώθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου και βγήκε εκτός αιθούσης, αλλά επιφυλάχθηκε να ενημερώσει τον Επίτροπο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβίαση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου.
 
Παράλληλα, ο κ. Σοφός υπενθύμισε το άρθρο 336 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα με το οποίο ο δικηγόρος κατά την άσκηση των καθηκόντων του δεν μπορεί να αποβληθεί από τη δικαστική αίθουσα.
 
Η ακροαματική διαδικασία της δίκης συνεχίστηκε, ενώ ο δικηγόρος Ιωάννης Μαντζουράνης υπέβαλε ένσταση περί ακυρότητας της όλης διαδικασίας. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε επί της ένστασης του κ. Μαντζουράνη .
 
Στη συνέχεια όλοι οι δικηγόροι των κατηγορουμένων δήλωσαν παράσταση και το δικαστήριο διέκοψε για τις 9 Σεπτεμβρίου 2014.
 defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr