Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Ενοίκιο αντί δόσης για τα κόκκινα δάνεια ...Λύση που θα επιτρέπει σε νοικοκυριά με «κόκκινα» δάνεια να μείνουν στα σπίτια τους, πληρώνοντας ενοίκιο αντί δόσης, το οποίο, μάλιστα θα επιδοτείται εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.
 
«Το κράτος πρέπει να δώσει κάτι για να μην τους πετάξουν έξω από τα σπίτια τους» δηλώνει στα Νέα Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
 
«Πρέπει να δείξουμε κοινωνική ευαισθησία απέναντι σε αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Δεν γίνεται το κράτος να σκέφτεται μόνο τους αριθμούς, αλλά πρέπει να σκέφτεται και τους πολίτες» τονίζει στα Νέα ο υπουργός Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να δώσει το κοινωνικό στίγμα του κυβερνητικού συνασπισμού.
 
Οι τράπεζες, σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται, θα μπορούν, μεταξύ άλλων, αφού αποκτήσουν την κυριότητα των ακινήτων, να ενοικιάζουν στους δανειολήπτες ή αν παραχωρούν με χρηματοδοτική μίσθωση, ένας είδος leasing, που ίσως προβλέπει και δυνατότητα επαναγοράς στο μέλλον.
 
Παράλληλα το κράτος θα παρεμβαίνει με δίχτυ προστασίας που θα περιλαμβάνει επιδότηση του ενοικίου, σύμφωνα με ρύθμιση που επεξεργάζεται ο υπουργός Εργασίας, Γ.Βρούτσης.
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Δεκεμβρίου παύει η ισχύς της απαγόρευσης των πλειστηριασμών και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η τρόικα δεν είναι διατεθειμένη να ρίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το σενάριο παράτασής της.
 
Τα κόκκινα δάνεια συνολικά υπολογίζονται στα 77 δις. ευρώ και από αυτά τα 50 δις. προέρχονται από επιχειρηματικό δανεισμό. 
 
Τα επιχειρηματικά δάνεια χωρίζονται από τον υπουργό Οικονομικών σε δύο κατηγορίες. Σε αυτά που είναι μεγάλων επιχειρήσεων και απασχολούν περισσότερους από 100 εργαζόμενους και σε αυτά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Για τις πρώτες εξετάζονται λύσεις μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις, ενώ στόχος παραμένει η άντληση κεφαλαίων από το εξωτερικό.
 
defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr