Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Αποχή των δικηγόρων όταν θα εκδικάζει η εφέτης Μαρία Λεπενιώτη ...
Όλοι οι Αθηναίοι δικηγόροι  θα απέχουν από τις συνεδριάσεις του  Εφετείου Αθηνών, στις συνθέσεις του οποίου συμμετέχει η δικαστική λειτουργός  Μαρία Λεπενιώτη.
 
Αυτό αποφάσισε σε  έκτακτη συνεδρίασή του το  Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου, καθώς  η συγκεκριμένη δικαστική λειτουργός πριν από λίγες μέρες δεν αποδέχθηκε απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για αποχή των δικηγόρων και διέταξε την αποβολή από την αίθουσα του δικαστηρίου του συνηγόρου υπεράσπισης Θέμη Σοφού.
 
Ειδικότερα, ο  ΔΣΑ είχε εκφράσει την σφοδρή αντίθεση και διαμαρτυρία του για την «αποκρουστική», όπως τη χαρακτήρισε απόφαση του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με προεδρεύουσα Εφέτη την  Μαρία Λεπενιώτη, «να περιφρονήσει την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και να διατάξει την εκδίκαση υπόθεσης στην δεύτερη μετά  διακοπή συνεδρίαση, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα αναβολής που υπέβαλαν οι απέχοντες συνήγοροι υπερασπίσεως».
 
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην  ανακοίνωση, «το δικαστήριο  δεν περιορίστηκε στην έκδοση της απόφασης για τη διεξαγωγή της δίκης αλλά διέταξε επιπλέον την αποβολή από την αίθουσα του δικαστηρίου του συνηγόρου υπεράσπισης Θέμη Σοφού, με την συνδρομή αστυνομικής δύναμης, κατά τη στιγμή που αυτός υπέβαλε αίτημα προς το δικαστήριο, να καταχωρηθεί στα πρακτικά η δήλωσή του ότι εκπροσωπεί δυνάμει πληρεξουσίου τον κατηγορούμενο εντολέα του».
 
Στη συνεχεία το δικαστήριο αποφάσισε την διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στον Εισαγγελέα, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον δικηγόρων, που διορίστηκαν από το δικαστήριο από τον κατάλογο της Νομικής Βοήθειας και οι οποίοι αρνήθηκαν  το διορισμό  τους, «συμμορφούμενοι προς την απόφαση του ΔΣΑ περί αποχής μετά την δεύτερη μετά διακοπή συνεδρίαση, αφού μάλιστα οι κατηγορούμενοι, για τους οποίους διορίστηκαν, είχαν συνηγόρους της επιλογής τους οι οποίοι απείχαν».
 
Ο Σύλλογος στην σχετική πρόσφατη ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι η επίμαχη  «συμπεριφορά του δικαστηρίου αποτελεί αποκορύφωμα εχθρικής στάσης απέναντι στους δικηγόρους και τους κατηγορουμένους, και επιδιώκει την καθιέρωση της συστηματικής παραβίασης της απόφασης της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας περί αποχής των δικηγόρων μετά την δεύτερη διακοπή σε ποινικές δίκες».
 
defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr