Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

ΕΑΑΣ : Τώρα τα λεφτά που μας χρωστάτε…Μέχρι την 31 Ιουλίου οι Αιτήσεις!!!
Την άμεση και πλήρη εφαρμογή της υπ. αριθμόν 2192/2014 απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις των εν αποστρατεία αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητά η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), «λόγω των πρόσφατων δηλώσεων της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι υπάρχει δήθεν συμφωνία για επιστροφή των αναδρομικών σε βάθος χρόνου» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΑΑΣ.
Η ΕΑΑΣ ζητά επίσης την άμεση επαναφορά των συντάξεων στα ύψη προ της 1-8-2012, καθώς και άμεση επιστροφή στο ακέραιο και εις χρήμα, των παρανόμως κατακρατηθέντων ποσών από τις συντάξεις.
Η ΕΑΑΣ προαναγγέλλει συνάντηση του συντονιστικού οργάνου των εν αποστρατεία στελεχών των τριών κλάδων με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, «στο άμεσο προσεχές διάστημα», «προκειμένου να μας γνωσθούν οι προτάσεις-προθέσεις της Κυβέρνησης ως προς τη νομοθετική ρύθμιση υλοποίησης της απόφασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Είναι προφανές ότι οι απόστρατοι φοβούνται ότι οι κυβέρνηση θα κινηθεί στο προσεχές
διάστημα με διάφορα νομικά παιχνίδια προκειμένου είτε να μην καταβάλει όλο το ποσό είτε να μην πληρώσει τοις μετρητοίς, αλλά με άλλους τρόπους και στο μέλλον (έκδοση ομολόγων για παράδειγμα).
Παράλληλα η ΕΑΑΣ «λόγω του χρόνου που παρέρχεται απράκτως», της «βραδύτητας εκδήλωσης ενεργειών από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα και της μη μέχρι τώρα σχετικής νομοθετικής ρύθμισης», θέτει υπόψη των μελών της τις παρακάτω επιλογές δράσης που δύνανται ο καθένας ατομικά, σταθμίζοντας τα δεδομένα, να αναλάβει:
- Άσκηση αγωγής στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διεκδίκηση των αναδρομικών με την οποία διακόπτεται αμετάκλητα η παραγραφή της απαιτήσεως και επιπλέον η απαίτηση αυτή έχει τοκοφόρο χαρακτήρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
- Υποβολή αίτησης στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την οποία να ζητείται η αναγνώριση της απαίτησης των αναδρομικών, οπότε διακόπτεται η παραγραφή της απαίτησης αυτής. Σε αυτή την περίπτωση, προστίθεται στην ανακοίνωση, απλά κερδίζεται χρόνος μέχρι να πάρει επίσημα θέση το Υπουργείο Οικονομικών επί της απόφασης του ΣτΕ για το θέμα των αναδρομικών (σ.σ.: ο χρόνος παραγραφής αρχίζει από την 1-8-2014)».
Προσοχή Η παρακάτω αίτηση να αποσταλεί στο Ν.Σ μέχρι την 31 Ιουλίου 2014 συστημένη  …Την 1-8 2014 λήγει ο χρόνος
 
aitisiNSK_apostratoy
- See more at: http://www.521news.com/%CE%B5%CE%B1%CE%B1%CF%83-%CF%84%CF%8E

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr