Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ποια ονόματα ακούγονται ως διάδοχοι του Δ.Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ: Ο Θεός να βάλει το χέρι του...





Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα παραμείνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο νυν υπουργός Δ. Αβραμόπουλος πριν αποχαιρατήσει, μάλλον μόνιμα, την ελληνική πολιτική σκηνή.
Ήδη όμως έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τον αντικαταστάτη του με πρώτο ερώτημα αν θα προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ ή από τη ΝΔ ή από τον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο.
Από το ΠΑΣΟΚ είναι απίθανο να προέρχεται. Έχει το υπουργείο Εξωτερικών, συνολικά 14 υπουργούς και υφυπουργούς, και βέβαια μέσα σε αυτούς την Φ. Γεννηματά αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Το κακό για τις Ενοπλες Δυνάμεις και το σύστημα ασφάλειας της χώρας (για το οποίο απ' ότι διαπιστώνουμε κανείς δεν δίνει την παραμικρή δεκάρα) είναι ότι θα είναι η έβδομη θητεία υπουργού Εθνικής Άμυνας από το 2009.
Υπαρχει περίπτωση να είναι κάποιος από τους πρώην υπουργούς;  Δηλαδή ο Π. Παναγιωτόπουλος ή ο υπηρεσιακός υπουργός και επίτιμος Α/ΓΕΣ Φ. Φράγκος; Δύσκολο, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
Ακούγονται ήδη τα ονόματα των Α. Σπηλιωτόπουλου και Γ. Κουμουτσάκου, όπως και του Άδωνι Γεωργιάδη και του Σ. Χατζηγάκη, αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη!
Ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Οποιος και αν αναλάβει η εξέλιξη είναι απόλυτα αρνητική για την εθνική ασφάλειαγιατί απλά δεν προλαβαίνει να ενημερωθεί και δεν είναι μόνο αυτό το ζητούμενο: Εχει ανοίξει θέματα που χρειάζονται πολύ ειδικό χειρισμό, από πολιτικό "ειδικού βάρους" όπως από την αρχή γράψαμε.
Και το σενάριο των αποστράτων δεν "περπατά" για πολλούς λόγους, αν και δεν αποκλείεται καθώς υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι ο Φ. Φράγκος, θα μπορούσε να... ανακόψει την προέλαση του Λαϊκού Συνδέσμου στις ΕΔ.
Η κατάσταση από την Ανατολή, τον Βορρά και το Νότο είναι πολύ δύσκολη και οι Αμερικανοί, από τους οποίους όλοι στην κυβέρνηση περιμένουν να τους γλιτώσουν από τους Τούρκους, έδειξαν πώς εννοούν τα εθνικά δίκαα με την πρόσφατη δήλωση της εκπροσώπου του State Department για την Κύπρο και την τουρκική εισβολή...























defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com