Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

BINTEO---Σε μαζικές αγορές κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων προχωρά εσπευσμένα ο ΕΣ ...



Την αγορά μεγάλων ποσοτήτων κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων, μικρού, μέσου και μεγάλου βεληνεκούς, Milan, TOW, Kornet-EM και Hellfire αναμένεται να εγκρίνει, μεταξύ άλλων, η αρμόδια Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής στην συνεδρίαση της 30ης Ιουνίου, μαζί με το υπόλοιπο πακέτο εξοπλιστικών προγραμμάτων που αφορούν βασικά εκσυγxρονισμούς και αναβαθμίσεις ήδη υπηρετούντων στις ελληνικές ΕΔ κύριων συστημάτων.
Η προμήθεια θα αφορά από 150 μονάδες και πάνω για κάθε βλήμα από τα τέσσερα προαναφερόμενα, δηλαδή πάνω από 600 νέα βλήματα θα ενταχθούν σε υπηρεσία στον Ελληνικό Στρατό (γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό για κάθε βλήμα, όπως φυσικά και το σύνολο των βλημάτων, αλλά δε νομίζουμε ότι χρειάζεται η αποτύπωσή του στην παρούσα φάση).
Πάντως το οικονομικό ύψος των συγκεκριμένων προμηεθιών θα προσεγγίσουν τα 60 εκατ. ευρώ.
Ο Ελληνικός Στρατός ανησυχεί ιδιαίτερα για την αύξηση των αρματικών δυνατοτήτων του τουρκικού Στρατού από το 2016 και μετά όταν θα αρχίσουν να εντάσσονται σε υπηρεσία μαζικά τα άρματα μάχης εγχώριας ανάπτυξης Altay με το πυροβόλο των 120 χλστ. και την ενισχυμένη θωράκιση, ενώ πιθανότατα θα έχουν εκσυγχρονιστεί τα Leopard-2A4  με το εντυπωσιακό πακέτο Leopard 2 Evolution, που αποτελεί αναβάθμιση του Leopard 2A4, πιθανότατα σε μία έκδοση που θα αναπτύξει η τουρκική βιομηχανία.
Η νέα συλλογή πρόσθετης θωράκισης για άρματα της οικογένειας Leopard 2 από Α4 έως και Α7, την ESPACE (Enhanced Survivability Package for Advanced Combat Environment), αναφέρεται ως ικανή να παράσχει προστασία έναντι κάθε είδους απειλών, υφιστάμενων και προβλεπόμενων στο άμεσο μέλλον αν και έχει διαφορετική άποψη η Ρωσία: Το νέο βελτιωμένο Kornet-EΜ με ακτίνα δράσης 10 χλμ. υποστηρίζεται από την κατασκευάστρια ΚΒΡ ότι μπορεί να διατρήσει ακόμα και αυτούς τους θώρακες.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι η νέα παραγγελία Kornet θα αφορά τη νέα έκδοση "-ΕΜ",αφού έτσι ή αλλιώς το νέο βλήμα μπορεί να εκτοξευθεί από τους νυν εκτοξευτές χωρίς καμία μετατροπή.
Επίσης αυτονόητο θεωρούμε ότι η προμήθεια των βλημάτων MILAN θα αφορούν τη νέα εκδοση MILAN-ER που αυξάνει την εμβέλεια του όπλου από τα 2.000 στα 3.000 μέτρα και το ίδιο ισχύει για τις νεότερες εκδόσεις TOW και Hellfiare.
Tα βλήματα (όλων των κατηγοριών) θα αφιχθούν την περίοδο 2016-2017 βάσει του σχειδασμού του ΓΕΣ και αφορά τον Προϋπολογισμό των συγκεκριμένων ετών.
Οπωσδήποτε οι συμβασιοποιήσεις θα γίνουν αρκετά ενωρίτερα.

                 














defencenet             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com