Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Τουλάχιστον δύο ομογενείς νεκροί και ένας τραυματίας στην Ανατολική Ουκρανία!!!




Εκκλήσεις τους προς το ΥΠΕΞ δεν εισακούονται
Τουλάχιστον δύο ομογενείς νεκροί και ένας τραυματίας συγκαταλέγονται μέχρι στιγμής στα εκατοντάδες θύματα στην Ανατολική Ουκρανία από τις επιθέσεις των πιστών στο Κίεβο ουκρανικών δυνάμεων εναντίον των εξεγερμένων ρωσόφωνων.

Αρκετές δεκάδες ομογενείς υπηρετούν στις μονάδες πολιτοφυλακής ή τις υπηρεσίες υποστήριξης στις περιοχές, όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και ζουν επί αιώνες ελληνικοί πληθυσμοί.
Αυτό αποκαλύπτουν καλά ενημερωμένες πηγές, που έχουν στη διάθεσή τους την πρώτη καταγεγραμμένη λίστα με ομογενείς από την περιοχή και - δυστυχώς - τα ονόματα των δύο νεκρών και του ενός τραυματία, που για ευνόητους λόγους δεν επιθυμούν μέχρι στιγμής να αποκαλύψουν. Όπως επιβεβαίωσε το newsbomb.gr και από άλλες πηγές, οι πληροφορίες είναι έγκυρες και το βέβαιο είναι ότι ο ένας εκ των δύο νεκρών έχασε τη ζωή του στη Μαριούπολη της περιφέρειας του Ντονιέτσκ. Άλλωστε στο δεδομένο αυτό είχε εμμέσως αναφερθεί και ο Ντενίς Πουσίλιν, πρόεδρος του Ανωτάτου Σοβιέτ της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ με αποκλειστική του δήλωση στο newsbomb.gr στις 20 Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από ομογενείς της περιοχής περί τις 15 οικογένειες ελληνικής καταγωγής μόνο από το Σλαβιάνσκ έχουν ήδη μετακινηθεί ή κατευθύνονται προς το Ροστόφ, την πλησιέστερη ρωσική περιφέρεια στην περιοχή, έτσι ώστε να απομακρυνθούν από τη φωτιά του πολέμου. Συνολικά αναμένεται περί τα 45 παιδιά ελληνικών οικογενειών να κατευθυνθούν σε ασφαλέστερες περιοχές, καθώς ήδη σε ορισμένες από τις πολιορκημένες πόλεις παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και νερό.
«Οι υποσχέσεις, που έδωσε η Ελλάδα, αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά ένα τίποτα», μας είπαν επιλέξει ομογενείς από τις ταραγμένες περιοχές, τα ονόματα των οποίων δεν αναφέρουμε για λόγους ασφαλείας. «Ακόμη και αυτό που είχαμε επιμόνως ζητήσει, να χορηγούν δηλαδή κάποιο ειδικό δελτίο ταυτότητας στους ομογενείς και να έχουν αυτό το δικαίωμα τα Προξενεία του Κιέβου, της Οδησσού και της Μαριούπολης, όπως ακριβώς κάνουν οι Πολωνοί, οι Ούγγροι κλπ, ούτε απάντηση μας έδωσαν, ούτε καν μπορούμε να συνεννοηθούμε», υπογράμμισαν την επιδεικτικά απούσα για άλλη μια φορά επίσημη Ελλάδα. «Θα το δούμε, θα το εξετάσουμε μας είπαν σε όλες τις προηγούμενες επαφές μας με τους Βενιζέλο, Γεροντόπουλο, Αθανασιάδη, αλλά μηδέν και όλοι οι Έλληνες εδώ είμαστε πολλοί απογοητευμένοι.
Πρόσφατα επισκέφθηκε τη Μηλιτούπολη ο Πολωνός πρέσβης και αναγνωρίζοντας το υπαρκτό πρόβλημα ασφάλειας απευθύνθηκε σε όλες τις μειονότητες της περιοχής και κάλεσε τους πολίτες να πάρουν τα ειδικά δελτία ταυτότητας Πολωνού ομογενούς εάν είχαν ένα οποιοδήποτε πιστοποιητικό ότι από πατέρα ή μητέρα έχουν πολωνική καταγωγή. Συμπλήρωναν την αίτηση και αμέσως, είχε στην τσάντα του, έβγαζαν και τους έδιναν ειδικό δελτίο ταυτότητας. Ίσως θα έπρεπε να έχουμε κι εμείς τέτοια καταγωγή για να είμαστε ασφαλέστεροι σήμερα», λένε με προφανή πικρία οι πολυάριθμοι συνομιλητές μας. 
Από τη συζήτησή μας με ομογενείς προέκυψε ότι συνεχίζονται οι διώξεις εναντίον του ομογενούς βουλευτή της ουκρανικής Βουλής (Βερχόβνα Ράντα) και επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Λουγκάνσκ Σπυρίδων Κιλινκάροφ. Ο Κιλινκάροφ ήταν από τα πρώτα στελέχη του ΚΚ Ουκρανίας, που υπέστησαν προπηλακισμούς στο Κίεβο και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες έως πρόσφατα ήταν κρατούμενος και εν γένει υπήρχε αβεβαιότητα για την τύχη του, καθώς ήταν εξαιρετικά δύσκολη η επικοινωνία μαζί του.
Μια έκφραση πραγματικής αλληλεγγύης στους ταλαίπωρους ελληνικής καταγωγής πολίτες της Ουκρανίας είναι ίσως το λιγότερο που θα μπορούσε να (έχει) κάνει η Ελλάδα και η ανεπαίσθητη προεδρία της στην ΕΕ…  




































newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com