Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Η Κύπρος τίμησε τους ήρωες του 281 Τάγματος Πεζικού ...




Με αισθήματα βαθύτατης συγκίνησης, δέους και Εθνικής υπερηφάνειας, η πολιτεία απέτισε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ήρωες του 281 Τάγματος Πεζικού.
Ήταν το πρωί της 15ης Ιουλίου που οι στρατιώτες κλήθηκαν για την καθιερωμένη αναφορά. Το 281 ΤΠ τότε έδρευε στη Μύρτου. Όλοι όμως διαισθάνονταν ότι κάτι κακό έμελλε να συμβεί.
Έλαβαν διαταγές να επιβιβαστούν στα φορτηγά και από εκεί ξεκίνησαν ένα ταξίδι χωρίς να ξέρουν πού και γιατί. Ξεκίνησαν με ελλιπή εξοπλισμό και κατεύθυνση τη Λευκωσία.
Στις 20 του μηνός με την πρώτη φάση της Τουρκικής εισβολής το τάγμα μετακινήθηκε προς τον Γερόλακκο και ο πρώτος λόχος του προς το Μπογάζι. Απ εκεί ακολούθησε πορεία προς Ασώματο, Πάναγρα και τελικά στην Κερύνεια για απόκρουση της τουρκικής απόβασης.
Τα τουρκικά αεροσκάφη όμως αλώνιζαν στους κυπριακούς ουρανούς. Η μάχη άνιση.
Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής, ο απολογισμός του τάγματος ήταν δεκάδες νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι. Σήμερα, 40 χρόνια μετά, οι ψυχές των ηρώων είναι μαζί μας
Το παράδειγμα ηρωισμού και αυτοθυσίας των παιδιών του 281 παραμένει ανεξίτηλα γραμμένο στις καρδιές των παρευρισκομένων, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης σύμφωνα με το sigmalive.com.































http://www.makeleio.gr/?p=118868

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com