Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

AΠΟΣΤΡΑΤΟΙ--AAA--Η κατηφόρα δεν έχει τέλος!!!




NΤΡΟΠΗ – ΑΙΣΧΟΣ!
Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!

          Πριν και πάνω απ' όλα,  πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι σκέψεις  που ακολουθούν δεν πρόκειται να ασχοληθούν με τη στάση των δικαστικών λειτουργών και τις αποφάσεις της μνημονιακής περιόδου.. Άλλωστε, μέσα σε αυτή την θλιβερή περίοδο που περνά η πατρίδα μας, μερίδα αυτών αντιστέκεται και προσπαθεί να διατηρήσει το  "περί δικαίου αίσθημα", αντιστεκόμενη στο σχεδιασμό και τις επιθυμίες κέντρων εξουσίας εντός και εκτός της χώρας μας.
          Αγαπητοί φίλοι, Συνάδελφοι! Στις γραμμές που ακολουθούν, θα καταθέσουμε τις απόψεις/σκέψεις μας σχετικά με το κακόγουστο πλέον θέατρο που παίζεται, από την επίσημη και συντεταγμένη Πολιτεία, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, που δικαιώνει τους στρατιωτικούς!

          Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Φαντάζομαι πως όλοι θυμόμαστε τις κατ' επανάληψη δηλώσεις του κ. πρωθυπουργού, περί ανάγκης αποκατάστασης των αδικιών που έχουν γίνει προς τους στρατιωτικούς και το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας, (εμείς επιμένουμε να μην χρησιμοποιούμε την αδόκιμη λέξη ΕΝΣΤΟΛΟΙ). Εν συνεχεία και μόλις βεβαιώθηκε το "λογιστικό πλεόνασμα", η κοροϊδία συνεχίστηκε  με την αναφορά  σε όλους τους τόνους των  εκπροσώπων της συγκυβέρνησης, ότι  τάχα  θα δοθεί ένα βοήθημα στα  διπλά θύματα των οριζοντίων περικοπών των  μνημονίων, δηλ. στο προσωπικό των Ε.Δ και των Σ.Α. Τελικά, με μπροστάρη, αυτή τη φορά, τον κ. αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ξέρετε αυτόν που μας αποκάλεσε "αυτιστικούς", υιοθετήθηκε διαφορετική γραμμή με αποτέλεσμα, αυτό που πρωτευόντως είχε γίνει "καραμέλα" για την αναγνώριση στα πρόσωπά μας της κατάφορης αδικίας, να καταλήξει σε άλλο ένα φιάσκο εις βάρος μας, αφού τελικά αφορούσε ελάχιστους από εμάς.
          Παράλληλα, είχαμε καταφύγει και στη δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα την δικαίωση μας και την αποκατάσταση μονομερών μνημονιακών αδικιών, μετά αλήθεια από μεγάλη καθυστέρηση καθαρογραφής της θετικής απόφασης του ΣτΕ. Εν συνεχεία και ενώ όλοι περιμέναμε τις απαραίτητες ενέργειες της κυβέρνησης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία για την αποκατάσταση των αναλόγων αδικιών στους δικαστικούς, χωρίς κανένα σεβασμό και ντροπή προς το προσωπικό των Ε.Δ και των Σ.Α που έχουμε υποστεί τονίζουμε, διπλές περικοπές.
          Το κερασάκι στη τούρτα έρχεται να συμπληρωθεί από την εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης, που χωρίς καμία ενοχή, ντροπή και σεβασμό, προς όλους εμάς, έσπευσε να συμπληρώσει πως αυτές οι αποκαταστάσεις δεν θα αφορούν τους "Επαγγελματίες Πολιτικούς". Το κυβερνητικό μπλόκ δεν αισθάνθηκε καν την ανάγκη  να δικαιολογηθεί σε όλους εμάς, που για άλλη μια φορά μένουμε απ έξω και καρτερικά πρέπει να περιμένουμε πάλι!! Επιπλέον, πληροφορηθήκαμε, άκουσον–άκουσον, ότι το απαιτούμενο χρηματικό κονδύλιο για αυτήν την αποκατάσταση, έχει ήδη προβλεφθεί στο μεσοπρόθεσμο 2015-2018 , που έχει κατατεθεί τουλάχιστον εδώ και 2 μήνες ..........Το τι ελέχθη επί του θέματος στην Βουλή την 26/6/14  είναι γνωστό. Εκτιμούμε όμως ότι πέραν των στελεχών των ΕΔ δεν μπορεί να πείσει και την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.
          Από την παραπάνω πολύ σύντομη εξιστόρηση των γεγονότων, γίνεται νομίζουμε σαφές το πόσο δεν μας υπολογίζει κανείς! Παραφράζοντας την γνωστή πλέον φράση "είμαστε Έθνος ανάδελφο", μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είμαστε μία "τάξη εργαζομένων" ανάδελφος, αφού κανείς  δεν αφουγκράζεται τα προβλήματά μας, δεν ενδιαφέρεται για την καθημερινότητά μας και κανείς δεν υπάρχει να τα υποστηρίξει, να τα διεκδικήσει.
Κατά την άποψή μας οι λόγοι της πλήρους απαξίωσής μας, πρέπει να αναζητηθούν κάπου μεταξύ των παρακάτω λόγων:
        1.     Tον στιγματισμό μας με το "προπατορικό αμάρτημα" της χούντας, κάτι που δυστυχώς αρκετοί συνεχίζουν ν' ανέχονται ανεξάρτητα αν το σύνολο πλέον των εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ, έχει ενταχθεί στις τάξεις των μετά την περίοδο της χούντας.
2.     Την παντελή έλλειψη σοβαρού και αξιόπιστου ελέγχου, από τους διάφορους φορείς εκπροσώπησής μας.
3.Την καθυποταγμένη ηγεσία μας η οποία πέραν της διατήρησης της καρέκλας,  δεν καταλαβαίνει απολύτως τίποτε.
4.Το "βρώμικο παιγνίδι" των ΜΜΕ, τα οποία όταν ξεκίνησαν να μεταδίδουν τα χαρμόσυνα νέα για μας, έσπευδαν να συμπληρώνουν ότι απαιτείται και ένα δις που βέβαια  θα τινάξει, τον προϋπολογισμό στον αέρα... Πρίν αλέκτωρ λαλήσει τρις φυσικά, τα ίδια παπαγαλάκια αναφέρουν ότι 1,2 δις, απαιτούνται συνολικά για την αποκατάσταση όλων των αδικιών που έγιναν στους διακαιούχους των ειδικών μισθολογίων, πλην δικαστικών, η δαπάνη των οποίων ξαναθυμίζουμε είχε προβλεφθεί αρκετούς μήνες πριν!!!!!!!!!!!!!!!!
          Θα είμασταν άδικοι όμως  εάν δεν αναφέραμε την έστω και τελευταία στιγμή, χλιαρή αντίδραση μικρού αριθμού βουλευτών της Ν.Δ., οι οποίοι προς το παρόν τουλάχιστον, ζητούν δεσμεύσεις και σαφή  αναφορά της κυβέρνησης ότι το ίδιο θα κάνουν και για τους στρατιωτικούς και προσωπικό των Σ.Α. Φυσικά είναι αυτοί οι ίδιοι που απλώχερα τότε ψήφισαν τα μέτρα αυτά χωρίς να αρθρώσουν κουβέντα. Ίσως τώρα, είτε από οξυδέρκεια κατάλαβαν ότι κάτι πρέπει να κάνουν γιατί έρχονται εκλογές, ή συνειδητοποίησαν την κατάφορη αδικία που για άλλη μια φορά γίνεται εναντίον μας. Αν κρατήσουν μέχρι το τέλος αυτή την στάση, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο, μπορεί να αποδείξουν ότι μεταμέλησαν ειλικρινά.
          Αγαπητοί συνάδελφοι αυτό το "έστω και τώρα", που πιθανόν κατάλαβαν οι ελάχιστοι βουλευτές, για άλλη μια φορά αρνείται να καταλάβει η ηγεσία των Ε.Δ. Έτσι και πάλι δεν αντέδρασε και πάλι δεν όρθωσε ανάστημα και πάλι δεν ψέλισε κάτι και πάλι κάθεται και περιμένει και πάλι δέχεται την αδικία. Έχουμε όμως ξαναγράψει, όταν οι ίδιοι δεν σέβονται τον εαυτό τους και τη θέση που υπηρετούν γιατί να μας σεβαστούν οι άλλοι. Οι  μόνες λέξεις που αρμόζουν  είναι ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ, αφού ασχολούνται μόνο  με την ατζέντα που τους επιβάλουν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Για αντίρρηση στον κυβερνητικό σχεδιασμό φυσικά ούτε λόγος, μια και υλοποιούν κατά γράμμα τις εντολές τους. Πρόσφατο παράδειγμα η τοποθέτηση «ημετέρου» στρατηγού ε.α. στην Ε.Ε. όταν τα υπόλοιπα κράτη - μέλη ούτε που το διανοούνται.
          Το κυρίαρχο ερώτημα είναι πότε θα ξυπνήσουμε και θα πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας; Πότε θα καταλάβουμε ότι κανείς δεν μας υπολογίζει, δεν μας σέβεται, άνευ σκοπιμοτήτων, ενώ αντίθετα μας χρησιμοποιούν?
          Για όσους από τους αναγνώστες του παρόντος, φαινόμαστε λίγο ή πιο πολύ υπερβολικοί επιτρέψτε μας μια σύντομη αναδρομή, με μερικά κορυφαία που αποδεικνύουν τα αναφερόμενα:
          1.Το "πάλαι ποτέ", το μισθολόγιό μας ήταν συνδεδεμένο με αυτό των δικαστικών. Τώρα το κατάντησαν φτωχολόγιο και βέβαια δεν είναι συνδεδεμένο με κανένα άλλο, αφού μόνο εμείς έχουμε υποστεί ΔΙΠΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ.
          2.Φανταζόμαστε ότι δεν ξεχάσαμε το μοναδικό 'Ε , τι να κάνω το μισθολόγιο σας εδώ το έχω στο συρτάρι μου αλλά δεν πρόλαβα....."
          3. Την αξέχαστη περίοδο της εθνικής ντροπής των Ιμίων, κορυφαίος επαγγελματίας υπουργός, πρωταγωνιστής του Εθνικού φιάσκου, γύρναγε τα  τηλεοπτικά κανάλια και διατυμπάνιζε, " ότι δέκα στρατηγοί αξίζουν όσο ένας μέτριος διπλωμάτης".
          4.O ίδιος υπουργός ανέφερε πως δεν είχε ξανακούσει κάτι  για το "Σύστημα Χειρισμού Κρίσεων" και τους "Κανόνες Εμπλοκής".
          5. Την ίδια περίοδο, ο πρωθυπουργός της πατρίδας μας ουδέποτε μίλησε, ως όφειλε, με τον Α/ΓΕΕΘΑ παρά μόνο για να τον "αποπέμψει", ενώ επίσης ουδέποτε άκουσε τις πληροφορίες που είχε να του πεί , ο διοικητής της τότε ΕΥΠ.
          6.Αλλαγές στην ηγεσία και αποστρατείες κατά το δοκούν, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις που όλα αυτά έχουν, στο ηθικό και το αξιόμαχο των Ε.Δ.
          7.Οι στρατιωτικοί είναι αυτιστικοί, είπε ένας άλλος μεγάλος πολιτικός....
          8.Το φάντασμα του προπατορικού αμαρτήματος θυμήθηκε κάποιος άλλος υπουργάκος, προκειμένου να αποστρατεύσει σχεδόν όλους τους ανώτατους αξιωματικούς, μέσα σε ένα βράδυ. Για να σας δώσουμε το μέτρο, αυτό σε άλλες χώρες γίνεται σε περιπτώσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ Η ΗΤΤΑΣ.!!!!!
          9.Παράλειψή μας επίσης θα ήταν, εάν δεν σας φρεσκάραμε τη μνήμη και με τα λιβελογραφήματα του κληρονομικώ δικαίω δημοσιογράφου κ. Ζούλα, ο οποίος μάλλον, (δεν ερμηνεύεται διαφορετικά),  θα είχε τραυματική εμπειρία από την θητεία του. Ο εν λόγω δημοσιογράφος θεωρεί δικαίωμά του να μπορεί να  μας καθυβρίζει κατά καιρούς, χωρίς καμία επίπτωση.
          Είναι προφανές ότι ο καθένας από μας,  θα έχει πολλά να θυμηθεί και ίσως κάποτε θα πρέπει να το κάνουμε, για να καταλάβουμε το μέγεθος της απαξίας και  το αδιέξοδο, που όλοι αυτοί με την ανοχή της ιεραρχίας, μας έχουν φέρει.
          Το ερώτημα πλανάται αμείλικτο, σε ποιά άλλη τάξη εργαζομένων θα τολμούσαν να κάνουν όλες αυτές τις ασχήμιες και απαράδεκτες ενέργειες χωρίς καμία επίπτωση, πολιτική ή ποινική, συνεχίζοντες εμφανιζόμενοι μπροστά μας χωρίς ίχνος ντροπής? Προφανώς σε καμία. Ας αποφύγουμε τον πειρασμό να ανατρέξουμε σε συγκρίσεις με την αντιμετώπιση των  Ε.Δ άλλων χωρών. Θα είναι τραυματική εμπειρία.
          Εάν και τώρα, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, δεν αντιδράσει και πάλι η φυσική μας ηγεσία, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε πλέον από κανένα παρά μόνο από εμάς τους ίδιους, που επιτέλους θα πρέπει να ενωθούμε και να αντιδράσουμε δυναμικά και συντονισμένα. Ίσως τότε να  καταλάβουν ότι με επισκέψεις στο Αγαθονήσι, ή τη συνθέαση του αγώνα της Εθνικής, ως  και άλλα τέτοια ανάλογα επικοινωνιακά τερτίπια,  το αξιόμαχο δεν αναβαθμίζεται, το στομάχι δεν γεμίζει και το χνώτο συνεχίζει να βρωμάει.
          Ανέκαθεν ήμασταν  η "λάμπουσα πενία", ο ορισμός του" δώστε τους ένα κόκκαλο για  να έχουν να γλύφουν". Δυστυχώς σήμερα φτάσαμε να γίνουμε θαυμαστές της συμπαθούς και δυναμικής τάξης των καθαριστριών, χωρίς να μιμούμεθα των αγώνων τους και της παλικαριάς τους.
          Και μία προειδοποίηση  προς τις καλοπληρωμένες ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ με παπαγαλίζουσα μορφή, εμείς δεν είμαστε οπαδοί του "Διαίρει και βασίλευε" ή του "κοινωνικού αυτοματισμού", αυτά είναι τακτικές της δικομματικής εξουσίας που δυναστεύει τον Ελληνικό λαό Εμείς είμαστε οπαδοί των αγώνων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, με αυτοοργάνωση, μια και ακόμα και αυτοί οι «συνδικαλιστικοί» μας εκπρόσωποι απεδείχθησαν  παντελώς ανίκανοι. Ας πιστέψουμε στους εαυτούς μας γιατί πλέον, δεν έχουμε να περιμένουμε από κανέναν τίποτε.!!!!

ΟΜΑΔΑ Α.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com