Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

"Καταρρίφθηκε τουρκικό αεροσκάφος νότια του Χαλεπίου" αναφέρουν οι Σύροι ...



Η αραβική εφημερίδα Αλ Χαντάθ επικαλούμενη την συριακή εφημερίδα Αλ Ουατάν αναφέρει ότι ο συριακός Στρατός πριν λίγες ώρες κατέρριψε τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από το χωριό Χαν, νότια του Χαλεπίου.
Σε εξέλιξη βρίσκεται ο εντοπισμός του drone. Ωστόσο, η πηγή από το συριακό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι "το μη επανδρωμένο αεροπλάνο ανήκει στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία και χτυπήθηκε από την αεράμυνα της Συρίας στο λόφο Αζάν της περιοχής του Χαλεπίου".
Από την στιγμή που είναι γεγονός η κατάρριψη του τουρκικού drone και βρεθούν τα συντρίμμια του θα αποδειχθεί και σε νομικό επίπεδο (έχει σημασία αυτό στους διεθνείς οργανισμούς) και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Τουρκία έχει άμεση εμπλοκή στο πλευρό των ισλαμιστών ανταρτών στον εμφύλιο της Συρίας.
Για άλλη μια φορά η Δαμασκός θα δείχνει το δρόμο στην ελληνική αεράμυνα: Το Αιγαίο έχει δεχθεί αρκετές φορές την "επίσκεψη" των τουρκικών UAV...
Θέσεις του Ισλαμικού Μετώπου στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIS) στην πόλη αλ-Κάιμ βομβάρδισαν  άγνωστης ταυτότητας αεροσκάφη την Τρίτη, αλλά δεδομενου ότι αποκλείεται να ήταν αμερικανικά πιθανότατα ήταν συριακά ενώ δεν αποκλείεται να ήταν και ιρανικά.
Ηγέτες τοπικών φυλών δήλωσαν την ίδια στιγμή στο Al Arabiya πως πίσω από τους βομβαρδισμούς κατά στόχων των τζιχαντιστών βρίσκονται αεροσκάφη της Συρίας, όπως μεταδίδει το αραβόφωνο ειδησεογραφικό δίκτυο.
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ ανήκει στη σέκτα των αλαουιτών, η οποία ακολουθεί ένα τμήμα της διδασκαλίας των σιιτών. Πρακτικά έχουμε μία συμμαχία Δαμασκού, Βαγδάτης, Τεχεράνης
Η ιρακινή αεροπορία εξαπέλυσε, εν τω μεταξύ, αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Μπαϊτζί -περίπου 200 χλμ βόρεια της Βαγδάτης- όπου βάσει πληροφοριών αμφότερων των δικτύων Al Jazeera και Al Arabiya το διυλιστήριο Μπαϊτζί έχει καταληφθεί αν και το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών το αρνείται.
Σύμφωνα με πηγές του Al Jazeera στην επαρχία Σαλαχεντίν, οι σουνίτες ισλαμιστές κατέλαβαν το διυλιστήριο της επαρχίας στην πόλη Μπαϊτζί, κοντά στο Τικρίτ, και προσέφεραν ασφαλή δίοδο στα ιρακινά στρατεύματα εάν παραδώσουν τα όπλα και φύγουν.






















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com