Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Προβληματίζουν τις τράπεζες τα «κόκκινα» δάνεια ...Για τα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα έκανε λόγο ο ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας κατά την ακρόαση του στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.
Κατά την ακρόαση ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανήλθαν στο 33,5% στα τέλη του πρώτου τριμήνου 2014 από 32% στα τέλη του 2013.
Ο νέος Διοικητής της ΤτΕ είπε πως θα υπάρξει συντονισμός με την κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια τα οποία προσδιόρισε στα 77 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 42 δισ. ευρώ αφορούν σε μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, τα 25 δις. ευρώ είναι στεγαστικά δάνεια και τα 10 δις. ευρώ είναι καταναλωτικά δάνεια.
«Η ελληνικη οικονομία σταθεροποιείται και βρίσκεται σε μια σημαντική καμπή. Τα δεδομένα επιτρέπουν αισιόδοξη πρόβλεψη» τόνισε ο κ. Στουρνάρας.
Ο ίδιος ανέφερε ότι πρέπει να διατηρηθεί η θετική δυναμική με συνέχιση της δημοσιονομικής προσπάθειας και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. «Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι το πραγματικό επίτευγμα του ελληνικού λαού» ανέφερε.
Τον κ. Στουρνάρα συνόδευε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος και προτείνει την τοποθέτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr