Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ο Αβραμόπουλος και οι αρχηγοί θα τιμήσουν τον Σιαλμά ...




Αναχωρούν σήμερα το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων για Λήμνο και Αη Στράτη.
Αρχικά η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας  θα μεταβεί στην ακριτική Λήμνο, με C-130, όπου και  θα επισκεφθεί τις στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται στο νησί φυλώντας τις «Θερμοπύλες». Το αιφνιδιαστικό αυτό ταξίδι του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο οποίο  θα συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο, τον αρχηγό ΓΕΑ Ευάγγελο Τουρνά και από τον αρχηγό ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά αποφασίστηκε προχτές και αποτελεί απάντηση στην Άγκυρα που αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος.
Διαμηνύει ότι όσο και αν κλιμακώνει η Τουρκία την ένταση στο Αιγαίο , η χώρα μας απτόητη παραμένει σταθερή στις θέσεις της και ότι δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες». 
Με  ελικόπτερο CHINOOK θα μεταβούν στον Αη Στράτη  και θα παραβρεθούν σε επιμνημόσυνη δέηση που θα  τελεστεί στο μνημείο Πεσόντων. Το μνημείο αυτό κατασκευάστηκε στη μνήμη του υποσμηναγού  Νίκου Σιαλμά που στις 18 Ιουνίου του 1992 ενώ βρίσκονταν σε εμπλοκή με δύο τουρκικά F- 16. Εκείνος πετούσε με ένα Mirage F- 1.
Μία μάχη άνιση καθώς τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν νεότερης γενιάς. Ο Νικόλαος Σιαλμάς βρισκόταν σε αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών που είχαν περάσει στον εθνικό εναέριο χώρο μας. Η αναγνώριση κατέληξε σε αερομαχία. Σε έναν ελιγμό κοντά στον Αη Στράτη, το αεροσκάφος του υποσμηναγού Ν. Σιαλμά τον «πρόδωσε» και δεν ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να καταπέσει στο Αιγαίο.  
Οι συνάδελφοί του έφτιαξαν ένα μνημείο προς τιμή του στον Αη Στράτη που αποτελεί «φάρο» ανδραγαθίας και πατριωτισμό για όλους.
Τακτικά συνάδελφοί του πετούν πάνω από πάνω από το μνημείο αυτό. Ο Σιαλμάς όπως και ο Ηλιάκης παραμένουν αθάνατοι.








































newpost.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com