Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

NEO XTYΠΗΜΑ ΞΗΡΟΥ - ΜΑΖΙΩΤΗ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΕΛ.ΑΣ...




Xτύπημα πριν τις εκλογές, σε μνημονιακό στόχο, φοβάται τώρα η ηγεσία της αστυνομίας. Ως πιο πιθανό σενάριο, τα στελέχη της αντιτρομοκρατικης, θεωρούν...
την επανεμφάνιση του Επαναστατικού Αγώνα με αυτοκίνητο – βόμβα και στόχο εμφανώς συμβολικό. “Ο Μαζιώτης έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα να το κάνει... Ας μην ξεχνάμε ότι λίγες μέρες πριν το χτύπημα στην οδό Αμερικής, είχε πάρει μέρος ο ίδιος σε ληστεία στην Κλειτορία Αχαΐας με πυροβολισμούς και τραυματισμό αστυνομικού... Παράλληλα μέσα από τις προκηρύξεις προσπαθεί να αποκτήσει κοινωνικά ερείσματα, “πατώντας” στην οικονομική κρίση” αναφέρει αξιωματικός που έχει σφαιρική γνώση της κατάστασης.


Με δεδομένο ότι ο Νίκος Μαζιώτης αρέσκεται να παίζει με συμβολισμούς, οι αναλυτές συγκλίνουν στην άποψη πως οι εκλογές είναι το “σημείο μηδέν” για μια εκρηκτική επανεμφάνιση του Επαναστατικού Αγώνα. Παράλληλα στα υψηλά πατώματα της ΓΑΔΑ υπάρχει έκδηλη ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις του Χριστόδουλου Ξηρού. Όλα δείχνουν πως ο Μανώλης της 17Ν εκπαιδεύτηκε στην κατασκευή καμουφλαρισμένων βομβών (σ΄ αυτόν χρεώνεται το βιβλίο- βόμβα που εστάλη στο Α.Τ. Ιτέας) και σύντομα θα ξαναχτυπήσει... Το που δεν έχει αποκωδικοποιηθεί αλλά δεν αποκλείουν ο στόχος να είναι οικονομικός (μνημονιακός), καθώς και ο Χριστόδουλος Ξηρός συνόδευσε την απόδραση του μ ΄ένα “διάγγελμα” κατά του μνημονίου...

Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης οι συσκέψεις είναι καθημερινές και ουσιαστικά έχουν να κάνουν με την επανασχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας, την εντατικοποίηση. Ειδικό κομμάτι αφορά στον τρόπο αντίδρασης των δυνάμεων αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει σε εξέλιξη βομβιστική ενέργεια ειδικά από την πλευρά του Ξηρού ο οποίος δεν προειδοποιεί και αυτό είναι που τον κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνο.


Στη φυλακή εκπαιδεύτηκε ο Χριστόδουλος
Προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν τις επόμενες κινήσεις της ομάδας του Χριστόδουλου Ξηρού οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής επικεντρώθηκαν στο ποιοι εκπαίδευσαν το Μανώλη της 17Ν στην κατασκευή τέτοιων φονικών βομβών. Όπως λένε απόλυτα έγκυρες πληροφορίες το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης δεν έγινε τους τέσσερις μήνες που κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά μέσα στη φυλακή. Οι αναλυτές λένε ότι από τη στιγμή που ο Ξηρός έσπασε το άβατο και πηγαινοερχόταν στους χώρους που κρατούνται οι Πυρήνες, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνογνωσία της κατασκευής σύγχρονων βομβών. Εκτιμάται δε, ότι ένα μεγάλο μέρος των σημειωμάτων που έφευγαν μέσα από τις φυλακές προς τους έξω “συντρόφους” των Πυρήνων είχε να κάνει με την εκπαίδευση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Η “αποφυλάκιση” του 56χρονου, ήρθε για να ολοκληρώσει την εκπαίδευση σε ότι είχε να κάνει με το πρακτικό κομμάτι. Εκεί, λένε οι αναλυτές, έμαθε σε πραγματικές συνθήκες να φτιάχνει βόμβες χρησιμοποιώντας υλικά που τον προμήθευαν μέσω του δικτύου των ποινικών, τα ασύλληπτα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. “Η ομάδα Ξηρού έχει ακόμη ένα χαρακτηριστικό που την κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνη. Δεν προειδοποιεί για τα χτυπήματα της. Το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού που έχουν μας κάνει να αφιερώσουμε ένα μεγάλο μέρος του πλάνου ασφαλείας στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε μια τέτοια περίπτωση” τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Οι συμβολισμοί Μαζιώτη

Σ' ένα ιδιότυπο παιχνίδι συμβολισμών, έχει επιδοθεί ο Νίκος Μαζιώτης βάζοντας δύσκολα στους διώκτες του που έχουν ανοίξει το ημερολόγιο και προσπαθούν να μαντέψουν την επόμενη ημερομηνία που θα χτυπήσει ο φαντομάς. Για τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, ο αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα δεν επιδιώκει απλώς να κάνει τις”εκρηκτικές” παρεμβάσεις του αλλά τα χτυπήματα του να έχουν ιδιαίτερο και δυνατό συμβολισμό. Οι ημερομηνίες, η ώρα, το σημείο, ακόμα και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί έχουν κάτι να πουν γιαυτό και οι ειδικοί της Αστυνομίας δεν ψάχνουν μόνο τα απομεινάρια στο σημείο της έκρηξης αλλά και τα νοήματα πίσω από κάθε ενέργεια. 

Με τα δεδομένα αυτά, οι εκλογές αποδεικνύονται ως το κομβικό σημείο. Όμως είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια που θα επιλέξει να χτυπήσει. Ο στόχος θα είναι οικονομικός, πολιτικός, θα σχετίζεται με την τρόικα, την ευρωζώνη ή με πρόσωπα που στα μάτια του κόσμου έχουν ταυτιστεί με τη μνημονιακή πολιτική;

Ήδη, τα μέτρα ασφαλείας έχουν πολλαπλασιαστεί. Ακόμη και οι περιπολίες όλο το 24ωρο σε περίεργες “ζώνες” αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, έχουν εντατικοποιηθεί σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση της έντονης παρουσίας των δυνάμεων ασφαλείας.

Εμφύλιος στη 17Ν

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένας ιδιότυπος εμφύλιος μεταξύ των έγκλειστων μελών της 17Ν. Επιστολές, υπονοούμενα και αποκαλύψεις μεταξύ των δυο στρατοπέδων ( Γιωτόπουλος- Τζωρτζάτος από τη μία και Δημήτρης Κουφοντίνας από την άλλη) τόσο για τη δράση της οργάνωσης, όσο και για την σχέση μεταξύ των μελών της. Κανείς ωστόσο δεν αναφέρει κουβέντα για τον Χριστόδουλο και τη δράση του.

Πηγή : protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com