Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Πώς να μειώσετε τον κίνδυνο εγκεφαλικού σήμερα κιόλας .....





Ακόμη και ο γιατρός σας δεν εκφράζει ανησυχίες για την υγεία της καρδιάς σας, σε καμία περίπτωση δε θα σας κάνει κακό να πάρετε μερικά προληπτικά μέτρα ώστε να αποφύγετε ένα επικίνδυνο εγκεφαλικό.

Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Stroke δείχνει πως υπάρχει μια απλή, καθημερινή συνήθεια που μπορούμε όλοι να υιοθετήσουμε προκειμένου να μειώσουμε τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος.

Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι γνωστό πως θωρακίζει την υγεία μας ενάντια σε δεκάδες ασθένειες.

Η πρόσφατη επισκόπηση περιελάμβανε τεράστιο όγκο δεδομένων από ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο και επιβεβαιώνει τα σημαντικά οφέλη της υγιεινής διατροφής, ιδιαίτερα για όσους αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού.

Είκοσι παλαιότερες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία τα τελευταία 19 χρόνια και αφορούσαν σε περισσότερα από 760.000 αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο της νέας έρευνας.

Οι ερευνητές δηλώνουν πως μόλις 200 γραμμάρια φρούτων την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 32%. Αντίστοιχη ποσότητα λαχανικών μειώνει τον κίνδυνο κατά 11%. Τα οφέλη αυξάνονται αναλογικά όσο αυξάνονται και τα γραμμάρια που καταναλώνουμε καθημερινά.

Εάν καταναλώνουμε καθημερινά 600 γραμμάρια φρούτων και λαχανικών τότε οι παγκόσμιοι δείκτες για το ισχαιμικό εγκεφαλικό μπορούν να μειωθούν κατά 19%.

Τα φρούτα και τα λαχανικά συμβάλλουν στην καλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και προλαμβάνουν την υπέρταση, τη χοληστερόλη και τη φλεγμονή (παράγοντες κινδύνου για την καρδιοπάθεια).

Το έμφραγμα και το εγκεφαλικό βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα βασικότερα αίτια θανάτου κι έτσι οποιαδήποτε αλλαγή στις καθημερινές μας συνήθειες μπορεί να κάνει τη διαφορά.


















































Πηγή:onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com