Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Αποκάλυψη: Κάνουν δημοσκοπήσεις με το 70% των πολιτών να αρνείται να τους απαντήσει! ...




Αν επιβεβαιωθούν όσα διαρρέουν από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων περί του ποσοστού ανταπόκρισης στις έρευνες πρόθεσης ψήφου, τότε πιθανότατα στις ευρωεκλογές - και όχι μόνο - θα βρεθούμε ενώπιον της μεγαλύτερης εκλογικής έκπληξης απ΄πο την μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα.
 
Και κυρίως αν επιβεβαιωθούν οι "φόβοι" που εκφράζουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων καθώς το ποσοστό ανταπόκρισης των πολιτών στις τηλεφωνικές έρευνες αγγίζει μετά βίας του 30% με τους υπόλοιπους πολίτες να κλείνουν οργισμένοι το τηλέφωνο ή την πόρτα τους στους ερευνητές!
 
Δηλαδή πέρα από τα - δεδομένα - "μαγειρέματα" υπάρχει το στοιχείο της άρνησης καταγραφής της πρόθεσης ψήφου, σε σημείο που να αδυνατούν οι εταιρείες να εκδώσουν ποσοστά με αναγωγή επί των εγκύρων!
 
Τα αποτελέσματα που διαβάζουμε (σε μία δημοσκόπηση εβδοιμαδιαίας εφημερίδας από μία παγκοσμίως άγνωστη εταιρεία η ... Ελιά και το Ποτάμι άφηναν ... πέμπτο τον Λαϊκό Σύνδεσμο) δεν είναι πλαστά. Είναι ελαφρά "πειραγμένα" και αφορούν το 30% των ερωτώμενων μόλις!
 
Το ερώτημα είναι "Τι ψηφίζει αυτό το 70% που αρνείται να απαντήσει;". Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.
 
Το εντυπωσιακό είναι ότι και από το υπόλοιπο 30% που δέχεται να συμμετάσχει στις έρευνες, υπάρχει ένα ποσοστό 15-20% το οποίο δηλώνουν "αναποφάσιστοι". Δηλαδή αναποφάσιστοι και αρνητές συμμετοχής στις έρευνες αγγίζουν το 75% του συνόλου των ερωτηθέντων.
 
Εδώ λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρωτοφανές ρεύμα άρνησης καταγραφής της άποψης των πολιτών. Για ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών που θα ψηφίσει Λαϊκό Σύνδεσμ-Χρυσή Αυγή, αυτό είναι λογικό δεδομένου ότι το κόμμα διώκεται με φυλακίσεις και διώξεις από τα άλλα κόμματα.
 
Και ακόμα πιο λογικό αν πρόκειται για δημόσιους υπαλλήλους. Αλλά το υπόλοιπο ποσοστό; Το υπόλοιπο ποσοστό κατά κανόνα είναι οργισμένοι πολίτες οι οποίοι δεν θα πάνε καν να ψηφίσουν. Και εκεί έρχεται το "πατατράκ" για το συνταγματικό τόσο και ειδικά για το δίδυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
 
Αυτή στην στιγμή είναι ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει, έστω με τον μανδύα της "Ελιάς" ευρωβουλευτή, δηλαδή αν θα φτάσει το εκλόγιμο όριο του 4,5%. Εξ ου και ο πανικός Βενιζέλου. Αλλά και για την δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, κανείς δεν παίρνει όρκο. Την πρώτη θέση της έχει "κλεισμένη" ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά να κάνει έστω και νύξη για εθνικές εκλογές .
 
Εφτασε να θέτει τον πήχυ της διαφοράς στις +4 μονάδες αθροιστικά πάνω από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αθροιστικά (!) διά στόματος Γ.Σταθάκη για να δεήσει να ζητήσει εθνικές εκλογές.Πάλι καλά που δεν περιέλαβε στο άθροισμα και ... Το Ποτάμι.
 
Πάντως σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ.Παναγούλης το είπε ανοικτά-ανοικτά:"Η ΝΔ στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα είναι τρίτο κόμμα"... 
 










































































defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com