Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Οι Τουρκικές παραβιάσεις κοστίζουν πολλά εκατ. στην Ελλάδα .....





Οικονομική κρίση και στον τομέα της άμυνας; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο κοστίζουν στην Ελλάδα οι εναέριες και οι θαλάσσιες παραβιάσεις από τους Τούρκους;
Στοιχεία του ΓΕΕΘΑ αποκαλύπτουν οι εν λόγω παραβιάσεις κοστίζουν κάθε χρόνο, πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα μάλιστα με αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, οι Τούρκοι τελευταία, χρησιμοποιούν ένα νέο τύπο προκλήσεων με σύγχρονα ελικοφόρα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, τα οποία πετούν σε χαμηλό ύψος.
Πρόκειται για τα αεροσκάφη CN- 235 Meltem II, τα οποία μπορούν να κάνουν τα πάντα. Από ναυτικές περιπολίες έως και ηλεκτρονικό πόλεμο.
Όπως υποστηρίζει το ΓΕΕΘΑ οι Τούρκοι εκπαιδεύουν τους πιλότους τους στο Αιγαίο στο νέο απόκτημά τους, με σημαντικό κόστος  για την οικονομία της χώρας μας.
Τι σημαίνει αυτό; Η Πολεμική Αεροπορία είναι υποχρεωμένη να «σηκώσει« άμεσα τα μαχητικά της αεροσκάφη για να τα αναγνωρίσει ή να τα αναχαιτίσει και να τα διώξει εκτός FIR Αθηνών.
Το γεγονός ότι τα τουρκικά CN235, εισέρχονται απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών και συνήθως διασχίζουν όλο το Αιγαίο, έχει προβληματίσει το ΓΕΕΘΑ.
Οι Τούρκοι ενδεχομένως να καταγράφουν και τις αντιδράσεις της ελληνικής αεράμυνας, κυρίως πάνω από τα νησιά.
Τα αεροσκάφη αυτά μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν και σε ανθυποβρυχιακές έρευνες.
Η τουρκική αεροπορία δεν έχει σταματήσει τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, παρά το γεγονός ότι εισέρχονται πλέον σε τουριστική περίοδο και σύμφωνα με τη συνθήκη Παπούλια- Γιλμάζ, οι δύο χώρες πρέπει να απέχουν από προκλήσεις.




















































































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com