Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Η Χρυσή Αυγή πέτυχε εκλογικό θρίαμβο….αλλά χρειάζεται τεράστια προσοχή…η ΝΔ σχεδιάζει τον πολιτικό και εκλογικό της εμβολισμό ...

Δημοσιογράφος


Ήταν μια συνειδητή επιλογή η ψήφος στην Χρυσή Αυγή
Η Χρυσή Αυγή πέτυχε μια ιστορική νίκη κατέλαβε την 3η θέση μεταξύ των πολιτικών  δυνάμεων της Ελλάδος στις ευρωεκλογές, αύξησε παντού τα ποσοστά της και της ψήφους σε απόλυτα μεγέθη. 
Παρά την πολιτική δίωξη που έχει υποστεί, την φίμωση από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης που έχει υποστεί η Χρυσή Αυγή θριάμβευσε λαμβάνοντας 9,4% και 536 χιλιάδες ψήφους στις ευρωεκλογές του 2014 σε σχέση με τις 426 χιλιάδες ψήφους στις βουλευτικές εκλογές του 2012. 
Παρά την απίστευτο πόλεμο λάσπης, συκοφαντιών και διώξεων η Χρυσή Αυγή νίκησε αυξάνοντας τα ποσοστά της ακόμη και σε περιοχές που έδειχνε αδυναμία διεισδυτικότητας. 
Η νίκη της Χρυσής Αυγής,  ήταν η μεγάλη ήττα Σαμαρά καθώς ήταν πολιτική επιλογή του Σαμαρά να διωχθεί πολιτικά η Χρυσή Αυγή. 
Όταν στις εβραϊκές οργανώσεις στις ΗΠΑ δήλωνε ότι τους τελείωσα…ο Σαμαράς απέδειξε ότι αντί να αντιμετωπίσει στρατηγικά το ζήτημα της Χρυσής Αυγής εγκλωβίστηκε σε σωρεία πολιτικών λαθών και λαθών τακτικής που εκ του αποτελέσματος κρίνονται παντελώς αποτυχημένα. 
Οι τακτικές του Δένδια και του Αθανασίου π.χ. αποδοκιμάστηκαν όπως βεβαίως και η στρατηγική Σαμαρά. 
Η ΝΔ και η ηγεσία του κόμματος θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική γιατί ηττήθηκαν από την Χρυσή Αυγή γιατί ηττήθηκαν από τα Δεξιά…..
Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr από κορυφαίο πολιτικό παράγοντα της ΝΔ ο Σαμαράς «σχεδιάζει νέο τρόπο άλωσης των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής.
Το σχέδιο είναι είτε με νέο κομματικό σχηματισμό ή άλλες μεθόδους να προσπαθήσει να ανακόψει την εκροή ψηφοφόρων αρχικώς και αν επιτευχθεί ο στόχος να διεμβολίσει την Χρυσή Αυγή».
Η πολιτική πηγή είναι κορυφαία και δεν επιδέχεται καμίας παρερμηνείας. 
Όμως αν η ΝΔ συνεχίσει την λάθος πολιτική γιατί λάθος πολιτική είναι σχέδια διεμβολισμού θα οδηγηθεί εκ νέου σε πολιτικό αδιέξοδο. 
Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή χρειάζεται μερικές αλλαγές.
Η ισχυροποίηση της στο εκλογικό σώμα την υποχρεώνει να αλλάξει ρητορική να προβάλει περισσότερο τις ιδέες της καθώς στόχος της είναι η προσέλκυση ακόμη περισσότερων ψηφοφόρων. 
Η Χρυσή Αυγή ως τρίτη πολιτική δύναμη δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως κόμμα του 1%....χρειάζεται μια αναβάθμιση του μοντέλου ιδεών που προωθεί. 
Δεν πρέπει να αλλάξει ιδεολογία αλλά χρειάζεται πέραν από τον επιτυχημένο καταγγελτικό λόγο να προβάλει περισσότερο τις προτάσεις της….ώστε να δημιουργήσει ρεύμα υπέρ της στην κοινωνία και βεβαίως να αποτινάξει τις αστειότητες περί ναζισμού που νομίζουμε ότι το έχει κάνει έγκαιρα και ορθά. 
Το σύστημα πρέπει να αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή ως μια ισχυρή πολιτική δύναμη και η ΝΔ μόνο σε μια πράξη καλής θέλησης μπορεί να προβεί. 
Να αποφυλακίσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής με πολιτική παρέμβαση.
Όπως με πολιτική παρέμβαση την φυλάκισε με πολιτική παρέμβαση να την αποφυλακίσει.
Μόνο με μια τέτοια πολιτική πράξη θα επαναξιολογηθεί η εναπασύσταση της κεντροδεξιάς σε επίπεδο πολιτικών συμμαχιών και όχι επιστροφής των ψηφοφόρων στο μαντρί. 
Ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα που κανείς δεν πρέπει να υποτιμά. 
Ο ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής μεταξύ άλλων είναι δομικά και συνειδητά  θυμωμένος με την ΝΔ.
Όταν αποφάσισε να φύγει από την ΝΔ το επέλεξε συνειδητά.,
Από την Μάνη Λακωνίας από όπου κατάγομαι από το κοινοτικό διαμέρισμα Κοίτας συγκεκριμένα με εντυπωσίασε το γεγονός ότι οι πρώην ψηφοφόροι της ΝΔ που συνομίλησα (ψηφοφόροι της ΝΔ σταθερά από το 1974) και νυν ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής με ικανοποίηση δέχθηκαν την ήττα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 
Περισσότερο πανηγύρισαν την ήττα της ΝΔ και αυτό αποδεικνύει ότι το γυαλί δεν έχει απλά ραγίσει έχει σπάσει, οι δεσμοί αυτών των ψηφοφόρων της ΝΔ με την τωρινή ΝΔ έχουν σπάσει οριστικά.  
Είναι π.χ. εντυπωσιακό το γεγονός ότι η ΝΔ έχασε στις Σέρρες στην  πατρίδα του Καραμανλή το 11% της δύναμης της στην Πιερία, τα Γρεβενά, στην Δράμα περίπου το 10% της δύναμης που είχε καταγραφεί στις βουλευτικές εκλογές του 2012. 
Στην Λακωνία η ΝΔ έχασε το 8,97% της δύναμης της ενώ η Χρυσή Αυγή αύξησε κατά 4,61% το ποσοστό της. 
Είναι επίσης αλήθεια ότι οι εκροές ψηφοφόρων της ΝΔ που ήταν πολύ μεγάλες δεν κατευθύνθηκαν μόνο στην Χρυσή Αυγή γιατί η Χρυσή Αυγή δεν καρπούται όλους τους δυσαρεστημένους της ΝΔ.
Όμως όσοι επιλέγουν να πάνε στην αντίπερα όχθη το έπραξαν συνειδητά ήταν μια συνειδητή επιλογή η ψήφος στην Χρυσή Αυγή. 
Ο παραδοσιακός δεξιός δεν αισθάνεται την ΝΔ το κόμμα που εκφράζει την Δεξιά.































http://bankingnews.gr/bank-insider/item/146057-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com