Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Δικάζεται για τοκογλυφία πρώην υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ!!!



Σύντομα, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει ο πρώην υφυπουργός Παιδείας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Ιωάννης Ανθόπουλος, προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της τοκογλυφίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση. Ο κ. Ανθόπουλος, όπως και τρία ακόμη πρόσωπα, παραπέμπεται σε δίκη με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών (472/2014) και είναι ίσως η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά που ένας πολιτικός θα δικαστεί για τοκογλυφία!
Ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα ενώπιον του ανακριτή πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν κλήθηκε να απολογηθεί για βαριές κατηγορίες και συγκεκριμένα για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και συνέργεια σε τοκογλυφία. Τότε, μετά την απολογία του ο κ. Ανθόπουλος– ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες – αφέθηκε ελεύθερος με υψηλή εγγυοδοσία ύψους 200.000 ευρώ ενώ του επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Πλέον, με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών οι παραπάνω περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον πρώην υφυπουργό αλλά και σε συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση διατηρούνται, ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία τους στη δίκη.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Ανθόπουλος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση τοκογλυφίας με την ιδιότητα του δικηγόρου αλλά και ως πρόσωπο που κατείχε δημόσια θέση. Φέρεται να μεσολάβησε για λογαριασμό ιδιοκτήτριας που εμπορεύεται καπνό από την Καβάλα προκειμένου λυθεί πρόβλημα χρηματοδότησης που αντιμετώπιζε (σ.σ. η εταιρεία).
Κατά το κατηγορητήριο, ο πρώην υφυπουργός εμφανίζεται να μεσολαβεί και να εξασφαλίζει στην ιδιοκτήτρια δανειοδότηση από άλλη εταιρεία. Ωστόσο, η ιδιοκτήτρια σχεδόν παράλληλα με τη δανειοδότηση που πέτυχε – χάρη στη μεσολάβηση, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη του πρώην υφυπουργού – πουλάει εμπόρευμα, δηλαδή καπνό, σε μονοπρόσωπη ΕΠΕ η οποία άνηκε στην ανήλικη, τότε, κόρη της. Η πώληση του εμπορεύματος γίνεται με ποσοστό 10%  πάνω από την τιμή αγοράς και εδώ ακριβώς αρχίζουν τα προβλήματα με τη Δικαιοσύνη για τον πρώην υφυπουργό.
Κατά τη δικαιοσύνη, το ποσοστό 10% είναι αποτελεί «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» προς τον Γ. Ανθόπουλο και ανέρχεται στα 1.757.800 ευρώ. Μάλιστα, στο πλαίσιο των ερευνών έγινε και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του κατηγορούμενου και μελών της οικογένειάς του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του στον ανακριτή ο πρώην υφυπουργός αρνήθηκε τη κατηγορία που αντιμετωπίζει και υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η ιδιοκτήτρια της εταιρείας εμπορίας καπνού, του δάνειζε χρήματα γιατί το διάστημα εκείνο έχτιζε σπίτι. Ωστόσο, από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης ο πρώην υπουργός δεν εμφανίζεται ποτέ να επιστρέφει τα χρήματα στους δανειστές του.























































defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com