Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Στη θάλασσα του Μαρμαρά η πλωτή "αντιπυραυλική ασπίδα" ...


Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Το super πλοίο των ΗΠΑ για τη αντιπυραυλική ασπίδα που προειδοποίησε τις προάλλες τουρκικό ελικόπτερο στην Αμοργό να μην το πλησιάσει και εν συνεχεία αυτό αναχαιτίστηκε  από ελληνικά  F-16, πέρασε τα Στενά των Δαρδανελίων με κατεύθυνση την Θάλασσα του Μαρμαρά.
 
Πρόκειται για το πλοίο USS Donald Cook με το αναβαθμισμένο σύστημα μάχης AEGIS και τους πυραύλους SM-3 το οποίο , όπως γράφει  στην ιστοσελίδα του τo ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, προερχόμενο από τη θάλασσα του Αιγαίου, πέρασε τα Στενά των Δαρδανελίων στις  08:10 π.μ. 

Το πλοίο, των 154 μέτρων, συνόδευε με σκάφη το Αρχηγείο του Λιμενικού της Τουρκίας. 

Σύμφωνα με το Anadolu δεν δόθηκε πληροφορία αναφορικά με το λιμάνι προς το οποίο κατευθύνεται το πλοίο.

Η πρώτη ουσιαστικά περιπολία του πλοίου USS Donald Cook στο νέο του αντιπυραυλικό ρόλο άρχισε από τις 27 Μαρτίου όταν κατέπλευσε στην Σούδα (φωτογραφία) από την Rota Ισπανίας όπου και η έδρα του.

Πρόκειται για περιπολία και εκπαίδευση προσαρμογής , μια διαδικασία με φουλ πρόγραμμα εν πλω. 

Το USS Donald Cook ανήκει στην έκδοση Flight II και από το 2012 τόσο αυτό όσο και τα άλλα 3 είναι εξοπλισμένα με αναβαθμισμένο σύστημα ΑΕGIS BMD 3.6.1 που έχει και τη δυνατότητα εκτόξευσης κατευθυνόμενων βλημάτων RIM-161 Standard Missile 3 (SM-3) για το πρόγραμμα αντιβαλλιστικής άμυνας EPAA.Τα 4 πλοία AEGIS - σαν το Donald Cook- θα κάνουν 4μηνες περιπολίες (κυρίως στην Αν. Μεσόγειο και στο Αιγαίο) και κατά τη διάρκειά τους η βάση της Σουδας θα έχει σημαντικό ρόλο.
 
Μετά την ''εμπλοκή '' του σε επεισόδιο με το ελικόπτερο της τουρκικής φρεγάτας Barbaros, το USS Donald Cook ελλιμενίστηκε στην Σούδα, ενώ πριν ήταν στην τριμερή άσκηση Ελλάδας , Ισραήλ Κύπρου Noble Dina 2014.

























































onalrt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com