Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

"Ποια αναδιοργάνωση"; Στρατός με μεγάλο κόστος και "πλεόνασμα" ανωτάτων 1 χρόνο μετά ο ΕΣ ...



Όταν πριν από ένα περίπου χρόνο ανακοινώθηκε ότι επιτέλους θα αρχίσει να υλοποιείται άμεσα  η "πολύπαθη"  αναδιοργάνωση στον Στρατό Ξηράς με σκοπό να μειωθεί αφ' ενός μεν το λειτουργικό κόστος ενός οργανισμού με "ψυχροπολεμική δομή" , αφ' ετέρου αυτός να γίνει πιο σύγχρονος και αποτελεσματικός όλοι χαιρετίσαμε την προσπάθεια αυτή και είπαμε έστω "και light" (γιατί έτσι  είχε σχεδιασθεί) ας προχωρήσει!

Φαίνεται όμως ότι οι υπάρχουσες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, οι στενόμυαλες συντεχνιακές αντιλήψεις και τα εξυπηρετούμενα μικροπολιτικά συμφέροντα ανέστειλαν την δυναμική των αλλαγών και φαίνεται πλέον ότι έχουμε για μία ακόμα φορά "μηδέν εις το...πηλίκιον" που έλεγε και ο πρώην Πρωθυπουργός κ.Γ. Παπανδρέου.

Έτσι οι υπεύθυνοι  της αναδιοργάνωσης  με διάφορα "τερτίπια" μπορεί να μην έχουν υλοποιήσει  τους στόχους που τέθηκαν από το ΚΥΣΕΑ και το  ΣΑΓΕ αλλά για μία ακόμα φορά συνετέλεσαν  στο να κυριαρχήσει το "φαίνεσθαι πάνω στο είναι"!  Είναι νομίζουμε στιγμή να πληροφορηθεί η πολιτική ηγεσία και οι πολίτες   με κάθε λεπτομέρεια ποιες ουσιαστικές αλλαγές έχουν υλοποιηθεί και ποια είναι μέχρι σήμερα η εξοικονόμηση οικονομικών πόρων αλλά και προσωπικού.
Ίσως κάποιοι στο ΓΕΣ να θεωρούν  ότι η  κατάργηση των Στρατηγείων δύο Μειζόνων Σχηματισμών χωρίς την κατάργηση των κάτω από αυτούς  υποστηρικτικών  Μονάδων είναι.... αναδιοργάνωση. Ή μήπως με το να βαπτίζουμε τις Μεραρχίες, Ταξιαρχίες και τις Ταξιαρχίες Συντάγματα ή δίνοντας άλλες ονομασίες σε μεγάλες μονάδες, με τις Διοικήσεις να τις ονομάζουμε ...Διευθύνσεις δημιουργούμε νέα δομή δυνάμεων και διοικήσεως;

Πάντως η όλη προσπάθεια "είναι άξια επαίνου" καθόσον κατόρθωσε το ΓΕΣ παρά τις πολιτικές κατευθύνσεις για ένα μικρότερο αλλά και πιο ευέλικτο Στρατό να έχει σήμερα δύο περισσότερους Αντιστράτηγους (ναι σωστά διαβάζετε που είναι περισσότεροι από τον Βρετανικό Στρατό) ενώ δεν μειώθηκαν ούτε οι θέσεις Υποστρατήγων αλλά ούτε και οι θέσεις των Ταξιαρχών διατηρώντας μεγαλύτερο αριθμό Ταξιαρχών σε θέσεις διοικήσεως και από τον Στρατό των ΗΠΑ. Που να το πούμε στο ΝΑΤΟ και να μην απορήσουν, πού να πούμε ότι έχουμε ακόμα Σχηματισμό επιπέδου Στρατιάς (σε όλους τους στρατούς έχει καταργηθεί αυτό το επίπεδο που παραπέμπει στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου) και μάλιστα έχει Υποδιοικητή...Υποστράτηγο μιας και δεν είχαμε που να τον τοποθετήσουμε.
Για μία ακόμα φορά κυριαρχεί η περιβόητη ¨Ελληνική ιδιαιτερότητα" η οποία όμως κοστίζει!

Ήρθε λοιπόν η ώρα να μάθουμε πρώτα απ΄ όλα πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και μετά να δούμε πως θα την διορθώσουμε. Προς την σωστή κατεύθυνση.























































onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com