Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ KAI ΘΑ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΜΕΡΙΣΜΑ – ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ – ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ 450 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ...





Κοινωνικό μέρισμα 450 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν   πολίτες με χαμηλά εισοδήματα και ακίνητη περιουσία μικρής αξίας ενώ μερίδιο 500 ευρώ από τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013 θα λάβουν περίπου 70.000 ένστολοι.

Επιπλέον περίπου 400.000 ανασφάλιστοι ελεύθεροι επαγγελματίες, μηχανικοί και υπερήλικες του ΟΓΑ θα εξασφαλίσουν κάλυψη παροχών ασθενείας έως  τις 28 Φεβρουαρίου 2015.
Στις πρώτες παραγράφους του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή περιγράφονται οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, οι οποίοι μένει να εξειδικευτούν πλήρως με υπουργικές αποφάσεις το αμέσως προσεχές διάστημα ενώ ανοίγει ο δρόμος και για την χορήγηση «κοινωνικής επιταγής» συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ για δράσεις στέγασης, σίτισης και κοινωνικής φροντίδας αστέγων.
Το κοινωνικό μέρισμα όπως ορίζεται στο νομοσχέδιο είναι αφορολόγητο και δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται , δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη και καταβάλλεται εφάπαξ στους δικαιούχους.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους στις αρχές Μαΐου.
Αναλυτικά, όπως προκύπτει από το νομοσχέδιο:
1.Ένστολοι:  Στα  εν ενεργεία κατά την 31 Ιανουαρίου 2014 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,  καταβάλλεται εφάπαξ χρηματική ενίσχυση, ύψους 500 ευρώ εφόσον οι μικτές τακτικές τους αποδοχές δεν υπερβαίνουν τα 1.500 ευρώ. Για αποδοχές πάνω από 1.500 και έως 1.542 ευρώ η εφάπαξ χρηματική ενίσχυση μειώνεται κατά 12 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον ευρώ αποδοχών. Στις μικτές αποδοχές δεν συμπεριλαμβάνονται η οικογενειακή παροχή, η ειδική αποζημίωση για νυχτερινή εργασία ή πέραν του πενθήμερου και  το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων.
2Οικονομικά ασθενέστερες ομάδες πληθυσμού: Τα κριτήρια διανομής των 450 εκατ. ευρώ θα προσδιοριστούν με υπουργική απόφαση.
3. Ανασφάλιστοι: Δικαιούνται παροχή ασθενείας έως τις 28-2-2015 οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ οι οποίοι διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή συνεχίζουν ανασφάλιστοι σε άλλο φορέα την επαγγελματική τους δραστηριότητα , εφόσον το μέσο ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα στο διάστημα 2011-2013 δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ και οι οφειλές τους στα ασφαλιστικά ταμεία αφορούν τα έτη 2011-2013.Η κάλυψη ασθενείας αφορά και τα μέλη των οικογενειών τους ενώ με αντίστοιχα κριτήρια παρέχεται κάλυψη ασθενείας και σε ασφαλισμένους του τομέα Μηχανικών και  εργοληπτών δημοσίων έργων καθώς και σε υπερήλικες ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

4. Άστεγοι:
 Θα διατεθούν 20 εκατ. ευρώ για δράσεις στέγασης, σίτισης και κοινωνικής προστασίας αστέγων . Οι όροι και οι προϋποθέσεις θα καθοριστούν με απόφαση του υπουργού Εργασίας.










































































http://www.makeleio.gr/?p=76199


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com