Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Τι αλλάζει στις Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων .....




Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Σε τριετούς  φοιτήσεως μετατρέπονται οι Σχολές Υπαξιωματικών όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να εξισωθούν με τα ΤΕΙ.Αυτό είναι το σχέδιο-Οδηγία του ΓΕΕΘΑ προς τα Γενικά Επιτελεία,  τα οποία έχουν επεξεργαστεί τα δεδομένα και τις προϋποθέσεις ενόψει συζήτησης του θέματος από το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) εντός του Απριλίου για λήψη οριστικής απόφασης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες.

Σχετικά με το τωρινό επίπεδο των Υπαξιωματικών από τις Σχολές, είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια αρκετοί  εκ των πρώτων στις εισαγωγικές εξετάσεις θα μπορούσαν, αν το είχαν δηλώσει , να μπουν άνετα και σε Σχολές του Πολυτεχνείου αλλά και σε Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές ( Ευελπίδων, Ικάρων και Δοκίμων)... 

Τα Γενικά Επιτελεία είναι κατ αρχήν θετικά:

Ηδη το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ατύπως έχει από φέτος  καθιερώσει και 3η χρονιά φοίτησης, παρόλο που οι σπουδαστές ορκίζονται υπαξιωματικοί και απόφοιτοι στα δυο έτη. Ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Μανωλάς μίλησε χθες για ανάγκη εξίσωσης με τα ΤΕΙ και μίλησε πολύ εγκωμιαστικά για το τωρινό επίπεδο μορφώσεως και επίδοσης των αποφοίτων των Σχολών Υπαξιωματικών λόγω και του ότι στις πανελλήνιες εξετάσεις προτιμούν τις Σχολές αυτές πάρα πολλοί αριστούχοι Λυκείου.
Στην Πολεμική Αεροπορία ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Τουρνάς και ο πρώην Διοικητής ΔΑΕ υποπτέραρχος Χριστοδούλου έχουν κάνει προεργασία για το σκοπό αυτό- μάλιστα ο τελευταίος ( που τώρα είναι Διοικητής ΔΑΥ) είχε δηλώσει  στο τείχος Δεκεμβρίου του Περιοδικού ''Ελληνική Άμυνα και Τεχνολογία'' ότι στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και αναβάθμισης της εκπαίδευσης της ΠΑ εξετάζεται η δυνατότητα οι 3 τρεις Σχολές Υπαξιωματικών (ΣΤΥΑ,ΣΥΔ και ΣΙΡ) να ενοποιηθούν στο Τατόι , υπό την ΣΤΥΑ με τρία τμήματα.






































onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com