Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης δημιουργεί το Ευρασιατικό ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία της Ρωσίας ...
Με αστραπιαίες κινήσεις δείχνει να απαντά η Ρωσία στην εντεινόμενη πίεση που της ασκεί σε  - πολιτικό κυρίως και στρατιωτικό κατά δεύτερο μέρος - το ΝΑΤΟ:  Στην Μόσχα συνεδρίασε η στρατιωτική επιτροπή που έχει συσταθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) και αποφάσισαν για την άμεση δημιουργία μια Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης.
 
Τα μέλη της Στρατιωτικής Επιτροπής των χωρών του συνασπισμού CSTO, στην ουσία το ΝΑΤΟ της Ευρασίας, συμπεριλαμβάνουν τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων των χωρών που απαρτίζουν τον οργανισμό όπως η Αρμενία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, η Ρωσία, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν, και η Λευκορωσία.
 
Η πρώτη συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Ρώσου Α/ΓΕΕΔ, στρατηγού Valery Gerasimov και αποφασίστηκε η άμεση δημιουργία της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης σε περιοχές κρίσης όπως η Κριμαία (αν και δεν νομίζουμε ότι χειάζεται στη Κριμαία κάποια βοήθεια η Ρωσία) η καθιέρωση ενός κοινού συστήματος αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας.
 
Οι χώρες που απαρτίζουν τον συνασπισμό χωρών CSTO έχουν συμφωνήσει για τον σχηματισμό «Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης», σε μόνιμη βάση πανέτοιμες για πολεμικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση κρίσεων, από το Φεβρουάριο του 2009. 
 
Η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης θα έχει 50.000 ετοιμοπόλεμους άνδρες από τους οποίους τους 35.000 θα διαθέτει η Ρωσία. Σε ότι αφορά τα μέσα θα διαθέτει μία Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, μία Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία δύο Ταξιαρχίες Μηχανοκίνητου Πεζικού, δύο Συντάγματα αντιαεροπορικού πυροβολικού με α/α συστήματα S-300PMU2, Buk-M1, Tor-M1 κλπ
 
Θα είναι διακλαδική και θα μπορεί να αναπτυχθεί σε διάστημα 24 ωρών σε διάφορα σημεία του πλανήτη.
 


defecenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr