Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ελεύθερος με 1 εκατ. ευρώ εγγύηση ο Μ. Καρχιμάκης - Θα τα δώσει από τις μίζες;




Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 1 εκατομμύριο ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον ειδικού ανακριτή, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καρχιμάκης βρέθηκε κατηγορούμενος μετά από αναφορά υπαλλήλου της ΕΥΠ προς τον διοικητή της υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός φέρεται να λάμβανε από υπαλλήλους της ΕΥΠ αντίγραφα των απόρρητων συντασσόμενων κάθε μήνα "αναφορών κατάστασης ασφαλείας - εκτίμησης απειλής", των ημερήσιων δελτίων ενημέρωσης και λοιπών εγγράφων που απευθύνονταν προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Άμυνας.
Επίσης, φέρεται ότι έπεισε άγνωστο υπάλληλο του ΥΠΕΘΑ να του παραδώσει αντίγραφα  εγγράφων με πληροφορίες και ειδήσεις που αφορούσαν την ασφάλεια και την αμυντική ικανότητα της χώρας που έπρεπε να παραμείνουν απόρρητα.
Ο κ. Καρχιμάκης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται για ηθική αυτουργία και παραβίαση μυστικών της πολιτείας, αδίκημα που αφορά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο.
Χαρακτήρισε απολύτως αναληθείς τις κατηγορίες σε βάρος του και εξέφρασε την πίκρα του για το γεγονός, όπως είπε, πως αστήρικτα ψεύδη τον οδήγησαν στη θέση του κατηγορούμενου.








defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com