Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Το μεγάλο και ακριβό μυστικό του αδικοχαμένου υπουργού Άμυνας της Κύπρου ...




Το μεγάλο και ακριβό μυστικό του αδικοχαμένου υπουργού Άμυνας της Κύπρου Τάσου Μητσόπουλου είναι η πολύκροτη υπόθεση των επιζώντων αγνοουμένων του Αττίλα. Ο αιφνίδιος και γεμάτος ερωτηματικά θάνατος του – εξαιτίας ρήξης ανευρύσματος στον εγκέφαλο – παρά τις προσπάθειες Κυπρίων, Ελλαδιτών και Ισραηλινών γιατρών , ρίχνει φως στην πιο σκοτεινή και άγρια Εθνική μας υπόθεση την οποία χειρίστηκε αθόρυβα με χίλιους κινδύνους ο Μητσόπουλος.
Ο ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη τη μεγαλόνησο , υπουργός Άμυνας γνώριζε συγκλονιστικά ντοκουμέντα για την ύπαρξη ενός μικρού αριθμού Κυπρίων και Ελλαδιτών αγνοουμένων που κρατούνται ακόμα και σήμερα σε Τουρκικά κάτεργα. Ήταν αυτός που ξεκίνησε να παρακολουθεί κατ εντολή της τότε υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Βιργινίας Τσουδερού την πορεία του Βενιαμίν της Κυπριακής τραγωδίας –του 5χρονου κατά την εισβολή Χρηστάκη Λοίζου – καθώς και την τύχη ενός Ελληνοκύπριου Γερμανοτραφή διδάκτορα που είχε σπουδάσει στη Χαιδελβέργη και στον πόλεμο είχε αιχμαλωτιστεί απ τους Τούρκους. Για τον συγκεκριμένο αγνοούμενο είχαν δείξει ειδικό ενδιαφέρον Γερμανοί αξιωματούχοι ενώ σχεδιαζόταν η απελευθέρωση του στα πλαίσια της επιχείρησης «13 Περιστέρια» με κοινή αποστολή απεγκλωβισμού του από πράκτορες της Μοσσάντ και της ΕΥΠ.
Ο Μητσόπουλος είχε γνώση για ολόκληρο το εύρος των επιχειρήσεων σωτηρίας που θα γίνονταν τόσο στη νευραλγική ταξιαρχία Τούρκων καταδρομέων στο Μπολού της γειτονικής χώρας όσο και στο Ντενισλί όπου κάποιοι αγνοούμενοι απ την Κυπριακή εισβολή του 1974 κρατούνταν σε κλωβούς αιχμαλώτων.
Με τον Μητσόπουλο, που την περίοδο των αρχών της δεκαετίας του ΄90 εργαζόταν στο Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χειριζόμενος ευαίσθητα εθνικά ζητήματα όπως το παραπάνω, είχε μυστικές συναντήσεις και ο εξ απορρήτων του τότε Κύπριου ηγέτη Γλαυκου Κληρίδη ο πρέσβης Δώρος Πιερίδης . Ο πρέσβης κατά εντολή του Κύπριου Πρόεδρου πραγματοποιούσε απόρρητη έρευνα για την ύπαρξη επιζώντων αγνοουμένων του Αττίλα και είχε μυστικές συναντήσεις τόσο με την Βιργινία Τσουδερού όσο και με τον Μητσόπουλο για το κρίσιμο θέμα. Ο Πιερίδης είχε συναντηθεί και με αξιωματούχους των Ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας και είχε διασταυρώσει κρίσιμες πληροφορίες που είχε λάβει από Τσουδερού και Μητσόπουλο για την ταυτότητα ελαχίστων αιχμαλώτων που μέχρι και τα τελευταία χρόνια βρίσκονταν εν ζωή σε στρατιωτικές φυλακές της Τουρκίας.
Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου που ο περίεργος θάνατος του συγκλονίζει τη μεγαλόνησο , κρατούσε επτασφράγιστα μυστικά γι αυτή την κορυφαία εθνική υπόθεση και ο διακαής του πόθος ήταν θεσμικά και συντονισμένα να επιτύχει αποτελεσματικό έργο για την απελευθέρωση αυτών των λίγων εναπομεινάντων αιχμαλώτων του Αττίλα που συνεχίζουν να «ζουν» το δικό τους «εξπρές του μεσονυχτίου» στα κάτεργα του Αττίλα .
Τώρα μετά το απρόσμενο και περίεργο τέλος αυτού του μεγάλου Έλληνα πατριώτη , θα υπάρξουν συνεχιστές του έργου του; Θα ανοίξουν οι απόρρητοι φάκελοι με τα στοιχεία-φωτιά για τους αιχμαλώτους που βρίσκονται εν ζωή;








































http://www.hellasforce.com/blog/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B2%CF%8C-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com