Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ...ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ...



Προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο για την αδιάλλακτη στάση των δανειστών
Μετά το ραντεβού της Παρασκευής, όπου ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως υπάρχουν ακόμη αρκετά θέματα προς λύση με την κυβέρνηση, οι επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών.
Η τριμερής ασκεί πιέσεις τόσο για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, όσο και για το δικλίδες ασφαλείας στα δημοσιονομικά.
Ζητά επίσης να προσχωρήσει στις θέσεις της αναφορικά με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την έγκυρη εκταμίευση των δόσεων τέταρτου τριμήνου 2013 και του πρώτου τριμήνου 2014 ύψους 14,1 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 η τρόικα θα περιμένει να οριστικοποιηθούν οι εισπράξεις του Φεβρουαρίου που μετρώνται στο 2013, ωστόσο για το 2014 αμφισβητεί αν το πλεόνασμα είναι διατηρήσιμο και ως εκ τούτου είναι επιφυλακτική στο πώς θα διανεμηθεί το «κοινωνικό μέρισμα». Ζητά δε να δημιουργηθεί ένα μαξιλάρι ασφαλείας προκειμένου να διασφαλισθεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα το 2014 θα διαμορφωθεί στο 1,5% του ΑΕΠ.
Εάν την επόμενη εβδομάδα επιβεβαιωθούν οι κυβερνητικές προσδοκίες και υπάρξει συμφωνία, τότε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικας θα παρουσιάσουν τα βασικά μέρη της συμφωνίας στους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του ευρώ και θα υπάρξει πολιτική δήλωση από το Συμβούλιο, με την οποία θα επιβεβαιώνεται η πρόοδος.
070214211725 5495
Μίνι υπουργικό πριν τη σύσκεψη
Μίνι υπουργικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με στόχο να συντονιστεί η ελληνική θέση ενόψει του κρίσιμου τρίτου γύρου διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σήμερα, λίγο αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα, μετά τις 7 μ.μ.
Επί τάπητος τέθηκαν τα σχέδια των υπό αναθεώρηση μνημονίων στα οποία θα διεξαχθούν από εδώ και στο εξής οι διαπραγματεύσεις. Στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, βρέθηκαν διαδοχικά, οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. Οι υπουργοί ενημέρωσαν και αυτοί από την πλευρά τους για τις αλλαγές που έχουν προκύψει μετά τις επαφές που είχαν με την τρόικα την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ από την Τρίτη αναμένεται νέος γύρος διμερών επαφών με τα αρμόδια υπουργεία και τους δανειστές.
Σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία ως τις 10 Μαρτίου ελπίζουν κυβερνητικές πηγές, χαρακτηρίζοντας όμως τις διαπραγματεύσεις δύσκολες. 


































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com