Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΥΠ.ΑΜ.: Πρώτη ενημέρωση από Αρχηγό ΓΕΕΦ σε Τάσο Μητσόπουλο ...



Μια πρώτη ενημέρωση από για τα θέματα που άπτονται στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς έτυχε σήμερα από τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ και τους επιτελείς του, ο νέος Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος κατά την επίσκεψη εργασίας που είχε στο Επιτελείο. Ο κ. Μητσόπουλος έτυχε επίσημης υποδοχής με την απόδοση τιμών από στρατιωτικό άγημα και τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της ΣΜΕΦ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι ήταν η πρώτη του συνάντηση στο ΓΕΕΦ κατά την οποία έτυχε μιας σφαιρικής και εμπεριστατωμένης ενημέρωσης, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.

«Η δημοσιονομική συγκυρία μπορεί να έχει κλονίσει τις αντοχές και τις δυνάμεις της πατρίδας μας, όμως η ψυχή και το φρόνιμα του μόνιμου και στρατεύσιμου προσωπικού της ΕΦ είναι σε πάρα πολύ ψηλό επίπεδο», είπε.

Ο κ. Μητσόπουλος πρόσθεσε ότι πάνω σε αυτά τα δεδομένα και υλοποιώντας την αναγκαία αναδιοργάνωση και θεσμικό εκσυγχρονισμό της ΕΦ, «θα προχωρήσουμε για να αυξήσουμε τις δυνατότητες του αμυντικού μας συστήματος, συνεκτιμώντας και τα νέα δεδομένα τα οποία διαμορφώνονται στην περιοχή μας προκειμένου η Κύπρος να παραμείνει παράγοντας ειρήνης, σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Ερωτηθείς αν παραμένει η δέσμευση για μείωση της στρατιωτικής θητείας, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι, το θέμα αυτό αποτελεί προεκλογική θέση του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη, και δεν υπάρχει σε αυτό οποιαδήποτε διαφοροποίηση. «Θα πρέπει με πολύ μεγάλη περίσκεψη και σύνεση, συνεκτιμώντας δυνάμεις και δυνατότητες να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτής της συγκεκριμένης πρόνοιας», κατέληξε ο κ. Μητσόπουλος.



























newsit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com