Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Τα ρίσκα της Κεφαλονιάς, το “παιχνίδι των κρίσεων” και το …Crimson Tide ...



Το έλα να δεις γίνεται με την επιχείρηση του στρατού στην Κεφαλονιά. Ο γνωστός παρορμητισμός του Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου προκαλεί εντάσεις ,τριβές και κυρίως ρίσκα που δεν υπάρχει λόγος να πάρουν οι στρατιωτικοί.
Πρώτα απ΄ όλα η απόφασή του να συντονίζει την όλη επιχείρηση από την Κεφαλονιά είναι μεγάλο θέμα συζήτησης σ΄ όλο το Πεντάγωνο. Αλλά πέρα απ΄ αυτό επεμβαίνει σε θέματα που δεν μπορεί να γνωρίζει και οδηγεί πολλούς στο συμπέρασμα ότι από την Κεφαλονιά γίνεται κι άλλου είδους επιχείρηση. Τι εννοούμε.
Το ναυτικό στέλνει το δεύτερο αρματαγωγό ,το Ικαρία στη Σάμη της Κεφαλονιάς για να πιάσει λιμάνι, για να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια,αφού το Αργοστόλι έχει πολλά και σοβαρά θέματα. Και θέματα ασφάλειας. Παρόλα αυτά το ΓΕΕΘΑ επιμένει το καράβι να πάει Αργοστόλι. Αν όλα πάνε καλά ,κανένα πρόβλημα. Αν κάτι πάει στραβά τότε κάποιοι θα το “χρεωθούν” και αυτός σίγουρα δεν θα είναι ο Α/ΓΕΕΘΑ.
Το δεύτερο μεγάλο θέμα στους διαδρόμους του Πενταγώνου είναι η απόφαση του Κωσταράκου μέσα στο γενικό χαμό να διατάξει άσκηση Πυρπολητής στις Σέρρες! Κάποιοι κακεντρεχείς απλά θυμήθηκαν τη ταινία Crimson Tide με πρωταγωνιστή τον Τζίν Χάκμαν ο οποίος ως κυβερνήτης υποβρυχίου που αντιμετωπίζει πρόβλημα πυρκαγιάς διατάσσει γυμνάσιο!
Ο Αβραμόπουλος ας έχει το νου του ,γιατί αυτά τα ρίσκα μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλα προβλήματα.













http://armynews.gr/?p=14950

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com