Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ο "Δευκαλίων" έφερε στην Κεφαλονιά υπουργούς και αρχηγούς αλλά όχι και βοήθεια ...




Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών έχει στόχο την ανακούφιση των πληγέντων από την όποια φυσική καταστροφή. Κι αυτό δεν ξέρουμε αν περιλαμβάνει την άμεση μεταφορά υπουργών και αξιωματούχων στην περιοχή της καταστροφής . Θεωρούμε όπως κάθε λογικός άνθρωπος ότι το πιο σημαντικό και επείγον σ΄ αυτές τις περιπτώσεις είναι να φθάσει η πραγματική βοήθεια . Κι όχι οι υπουργοί με τις κάμερες.
Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι έχει συμβεί στην Κεφαλονιά. Η σπουδή της κυβέρνησης για να δείξει ότι έχει αντανακλαστικά, οδήγησε στην χωρίς κατάλληλη προετοιμασία αποστολή πλοίων του Στόλου μας στο δοκιμαζόμενο από τους σεισμούς νησί. Τα τηλέφωνα άρχισαν να χτυπάνε από το Μαξίμου σε υπουργικά γραφεία από τα οποία έγιναν κλήσεις σε Αρχηγούς για την αποστολή δυνάμεων και υλικών. Πολύ σωστά μέχρι εδώ πείτε.

Αλλά όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος η ενεργοποίηση του σχεδίου Δευκαλίων εξασφάλισε στους ταλαιπωρημένους Κεφαλονίτες μόνο την παρουσία επισήμων! Που χρειάζεται κι αυτή για λόγους ηθικού . Αρκεί όμως να υπάρχει και ουσιαστική βοήθεια .Η βοήθεια όμως πλέει στ΄ ανοιχτά της Κεφαλονιάς γιατί το πλοίο υποστηρίξεως και τα αρματαγωγά δεν βρήκαν  λιμάνια να δέσουν ! 

Επειδή το ΄χουμε ξαναζήσει το έργο θα προλάβουμε όσους με εύκολη κριτική από την πολυθρόνα και τον καναπέ τους θα πουν το φοβερό επιχείρημα: “ Κι αν γινόταν πόλεμος τι θα έκαναν οι κυβερνήτες των αρματαγωγών. Δεν θα “έπιαναν” σε κάποιαπαραλία”; Οι “ναύαρχοι” του καναπέ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί διότι:

•Δεν έχουμε πόλεμο και 

•Δεν μπορεί κανείς να απαιτήσει από έναν κυβερνήτη πολεμικού πλοίου να ρισκάρει τις ζωές του πληρώματός του ,το ίδιο το πλοίο αλλά και την βοήθεια που μεταφέρει για τους πληγέντες.
Το γεγονός ότι κάποιοι στην Αθήνα δεν έκαναν όπως έπρεπε τη δουλειά τους δεν σημαίνει ότι θα το φορτωθεί ένας κυβερνήτης αρματαγωγού ο οποίος παρεπιμπτόντως έκανε άψογα τη δική του. Διατάχθηκε να φορτωσει και να αποπλεύσει σε χρόνο ρεκόρ για Κεφαλονιά και το έκανε. Ότι κανείς δεν είχε σκεφτεί να …αναφέρει ότι λιμάνια δεν υπήρχαν στο νησί είναι άλλου δουλειά. Όποιου έχει την ευθύνη να σχεδιάσει την επιχείρηση. Και αν δεν κάνουμε λαθος αυτή είναι δουλειά του ΓΕΕΘΑ στην προκειμένη περίπτωση.

Κανείς δεν σκέφτηκε επίσης το προφανές που ανέφεραν οι κυβερνήτες των πλοίων ότι δεν μπορούν να πάρουν …φόρα και να βγουν σ΄ όποια παραλία θέλουν χωρίς να είναι βέβαιοι ότι αυτά που βλέπουν στους χάρτες ισχύουν μετά από τόσες σεισμικές δονήσεις. Τόσο απλά είναι τα πράγματα για τους επαγγελματίες που ξέρουν τη δουλειά τους και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. 

Το πολιτικό σύστημα ,η κάθε κυβέρνηση για να μην τα ρίχνουμε μόνο στους σημερινούς πάντα πιεζόταν σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών να δείξει στην κοινή γνώμη ότι …έχει αντανακλαστικά. Αυτό συνήθως γινόταν με πλάνα πρωθυπουργών ,υπουργών και άλλων δίπλα στους πληγέντες. Όταν όμως τα πράγματα σκουραίνουν τότε άμεσα στρέφονται πάντα στις Ένοπλες Δυνάμεις και μεταφέρουν τη πίεση σ΄ αυτές. Αφόρητη πίεση που προκάλεσε και τραγωδίες . Για όσους το έχουν ξεχάσει λόγω αυτής της αφόρητης πίεσης χάσαμε ένα από τα πιο έμπειρα πληρώματα C -130 και το αεροσκάφος βέβαια κατά τη διάρκεια των ερευνών για το Γιάκοβλεφ στα Πιέρια όρη. Η πίεση να βρεθούν “εδώ και τώρα” τα συντρίμμια του Γιάκοβλεφ είχε οδηγήσει σε σημείο εξάντλησης όλο το προσωπικό της ΠΑ. Και η τραγωδία συνέβη .

Ας επικρατήσει λοιπόν ψυχραιμία . Ας επιστρέψουν στα γραφεία τους πολιτικοί και Αρχηγοί ,γιατί από εκεί μπορούν να σχεδιάσουν και να οργανώσουν καλύτερα τις επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με την ανακούφιση του πληθυσμού στην Κεφαλονιά . Ας ακούσουν τι τους λένε και τις τους αναφέρουν οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή . 

Ότι τηλεοπτικά πλάνα ήταν να βγουν ,βγήκαν στον αέρα. Ας περάσουμε στην ουσία. 




























http://www.onalert.gr/stories/o-deykalion-efere-stin-kefalonia-ypoyrgous-kai-arxigous-alla-oxi-kai-voitheia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com