Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Διεργασίες και ίντριγκες παρασκηνίου στην Περιφέρεια Αττικής...




Ο διαπραγματευόμενος Σγουρός, ο αγχωμένος Σκορδάς κι ο «χαλαρός» Παχατουρίδης...Οι επόμενες κινήσεις των επικρατέστερων για την Περιφέρεια.
Σημειώστε τρία πρόσωπα, σε ό,τι αφορά στις επιλογές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Αττικής, τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, που θα δώσει και το «χρώμα» (κυριολεκτικά και μεταφορικά!) των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μάη...
Τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη δίνη αφενός αναζήτησης υποψηφίου ικανού να απειλήσει τις υποψηφιότητες των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα της Ρένας Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ που πάει καλά, όπως δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που γίνονται μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της (ικανοποιητικά ποσοστά επίσης συγκεντρώνει κι ο Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής, ενώ ικανοποιητικά πάει κι ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου, αλλά κι ο Παφίλης του ΚΚΕ).

Σε αυτό το αγχώδες παρασκήνιο που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες, πρωταγωνιστούν τρία πρόσωπα:
1. Ο νυν περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, ο οποίος το 2010 είχε εκλεγεί με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, ουσιαστικά αξιοποιώντας την «προίκα» της Φώφης Γεννηματά στην Περιφέρεια, αλλά –κυρίως- τον εκβιασμό του ΓΑΠ, ο οποίος είχε απειλήσει με εκλογές, αν το ΠΑΣΟΚ δεν πήγαινε καλά στις περιφέρειες και ειδικά στη μεγαλύτερη! Τώρα οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν χαμηλά. Ο ίδιος όμως θέλει σφόδρα να είναι ξανά υποψήφιος, αλλά με τη στήριξη και της Ν.Δ. Όπως σας έχει έγκαιρα ενημερώσει το newsbomb.gr, «ο Σαμαράς θέλει, αλλά το κόμμα του αντιδρά σφοδρότατα» σε μια τέτοια προοπτική. Μάλιστα τον Σγουρό δεν τον θέλουν και οι περισσότεροι εκ των εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο του Β. Κικίλια περιφερειακοί σύμβουλοι. Οι τελευταίες πληροφορίες μας λένε, πως ο Σγουρός διαπραγματεύεται μια θέση στην κυβέρνηση (γενικός γραμματέας ή κάτι παρεμφερές) για την περίπτωση που δεν θα είναι –τελικά- υποψήφιος, εφόσον δεν τον στηρίξει το Μαξίμου. Πάντως το γεγονός, ότι δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του λέει πολλά, για το εργώδες παρασκήνιο που εξελίσσεται μεταξύ περιφέρειας, Μαξίμου και Χαρ. Τρικούπη...
2. Ο υφυπουργός Θαν. Σκορδάς, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, είναι το όνομα που συζητείται στη γαλάζια παράταξη, στο βαθμό που οι αντιδράσεις για τον Σγουρό δε λένε να κοπάσουν. Οι πληροφορίες μας λένε, ότι ο Σκορδάς θέλει να είναι υποψήφιος. Και το έχει διαμηνύσει στο επιτελείο του Αντ. Σαμαρά, που θα λάβει και την τελική απόφαση, αλλά το «σπρώχνει» παρασκηνιακά και με «απεσταλμένους» στο Μαξίμου...
3. Ο –πετυχημένος- δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, ο οποίος ούτε χρίσμα διεκδίκησε, ούτε είχε έως πριν λίγες μέρες πρεμούρα να αφήσει το Περιστέρι –όπου αν είναι υποψήφιος θα εκλεγεί πολύ άνετα!- για να πάει στην Περιφέρεια. Ωστόσο, όπως σας έχουμε ενημερώσει, παράκλητοι πήγαν απ' τη Ν.Δ. πρόσφατα για να τον πιέσουν να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης! Μάλιστα του επεσήμαναν, ότι έχουν στα χέρια τους δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως μπορεί να κερδίσει την Περιφέρεια.
Ο Παχατουρίδης τους είπε ότι επιφυλάσσεται να απαντήσει. Και απάντησε, ευθαρσώς, ότι αν είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια, θα είναι ανεξάρτητος, αυτοδιοικητικός και προπαντός αντιμνημονιακός! Καθαρές κουβέντες. Αλλά ειδικά αυτό το τελευταίο το... ξορκίζουν στο Μαξίμου και στη Συγγρού. Και άρχισαν τις... καθυστερήσεις. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ξεκίνησαν και συζητήσεις για τον Θαν. Σκορδά. Ο Παχατουρίδης, όπως είπαμε, δεν καίγεται. Περιμένει, ήρεμα και «χαλαρά», αν και ήδη πήγαν περιφερειακοί σύμβουλοι και του Κικίλια και του Σγουρού (!) και του δήλωσαν στήριξη...
Έτσι έχουν τα πράγματα. Το εργώδες παρασκήνιο συνεχίζεται. Και αναμένεται με ενδιαφέρον η κατάληξή του, αφού άλλωστε πιέζει κι ο χρόνος τους εταίρους εν τη κυβερνήσει!

















newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com