Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ...




Τα δύο συν ένα σενάρια για την επόμενη μέρα μετά τα αποτελέσματα της κάλπης. Πως θα διαμορφωθεί ο πολιτικός χάρτης μετά τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές. Από το «ανεκτό» σενάριο της οριακής επικράτησης της ΝΔ, μέχρι το ενδεχόμενο της συντριπτικής ήττας.
Μπορεί από το Μέγαρο Μαξίμου να διαμηνύεται ότι το κυβερνητικό έργο θα συνεχιστεί κανονικά στις 26 Μαϊου, την επομένη δηλαδή των ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ωστόσο δεν υπάρχει ούτε ένα πολιτικό στέλεχος σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση που να αρνείται ότι τα πάντα θα κριθούν από το αποτέλεσμα της κάλπης.
Δείτε ποια είναι τα τρία βασικά σενάρια της επόμενης μέρας: 
-Βαριά ήττα της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, επιτυχία ΣΥΡΙΖΑ σε αυτοδιοικητικές
Πρόκειται για το χειρότερο δυνατό σενάριο για τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνησή του: Μία ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές με περισσότερες από 4 – 5 μονάδες διαφορά και, κυρίως, με ένα ποσοστό για την Κουμουνδούρου που θα υπερβαίνει το 30% και άρα θα δείχνει ανοδική πορεία για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, οι περισσότεροι δήμοι και οι περιφέρειες βάφονται ροζ και ο χάρτης το βράδυ των εκλογών δείχνει μία Ελλάδα απέναντι στην κυβέρνηση. Ειδικά αν το αποτέλεσμα συνοδεύεται και με εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ, τότε η κυβέρνηση θα έχει πρακτική αδυναμία να διατηρηθεί στην εξουσία, ανοίγοντας τον δρόμο προς τις κάλπες.
-Ήττα της ΝΔ στις ευρωεκλογές, ισοπαλία στις αυτοδιοικητικές
Είναι το "ανεκτό" σενάριο για το Μέγαρο Μαξίμου. Μία ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 2 – 3 μονάδων, σε συνδυασμό με την κατάκτηση της πλειοψηφίας των περιφερειών της χώρας από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δώσουν επιχειρήματα στην κυβέρνηση και τον φιλικό προς αυτήν τύπο προκειμένου να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση. Ειδικά, μάλιστα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται του ποσοστού που έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου (26,89%), η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να συνεχίσει ακάθεκτη το έργο της ενώ και το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ περί ανατροπής των συσχετισμών θα εξασθενήσει. Εκκρεμεί, βέβαια, η επίδοση του ΠΑΣΟΚ που, σε κάθε περίπτωση, μπορεί να κλονίσει την κυβέρνηση.
-Οριακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, νίκη της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές 
Τί θα συμβεί αν, το βράδυ της 25ης Μαϊου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποτύχει να κερδίσει τον Δήμο της Αθήνας και την περιφέρεια Αττικής ή αν ο συνολικός αριθμός περιφερειών που έχει κατακτήσει είναι μόλις τρείς. Ακόμη χειρότερα, αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι στο όριο της μονάδας μεταξύ των δύο κομμάτων; Σε αυτό το σενάριο, ισχυρίζονται αρκετοί πολιτικοί αναλυτές, ακόμη κι αν ο κ. Αλέξης Τσίπρας έχει κερδίσει στην ευρωκάλπη, η εσωστρέφεια αντί για την κυβέρνηση θα πέσει στην... Κουμουνδούρου.
Την ίδια ώρα που οι κυβερνητικοί θα "πανηγυρίζουν" τη μικρή ήττα στις ευρωεκλογές και την επικράτησή τους στις αυτοδιοικητικές, στο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίγει η συζήτηση για το τί έφταιξε, αν δηλαδή αν το κόμμα ήταν πολυ δειλό στα ανοίγματά του ή αν αντιθέτως αυτά τα ανοίγματα του στέρησαν τη νίκη... Μοιάζει το καλύτερο σενάριο για τη δικομματική κυβέρνηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Και πράγματι είναι πολύ καλό. Τόσο που δύσκολα μπορεί να γίνει και... αληθινό.






















newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com