Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

"Εν λευκώ" εντολή Αβραμόπουλου στους Αρχηγούς για τις κρίσεις στις ΕΔ - Χτυπάνε ήδη τηλέφωνα...




“Κρίσεις από δω και πέρα κάνουν οι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων, ουδείς άλλος”, φέρεται να έχει πει  ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μετά το ενδοκυβερνητικό “παζάρι” που έγινε για τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων, ο Αβραμόπουλος θέλει να αποφύγει η διαδικασία των κρίσεων να γίνει σήριαλ με πολλά τηλεφωνήματα και “χαρτάκια”.


Σε επίπεδο Αρχηγών ο Αβραμόπουλος κατόρθωσε να μην έχει τέτοιες ενοχλήσεις, με εξαίρεση τα τηλεφωνήματα για έναν και μόνο ανώτατο αξιωματικό. Όμως πιέσεις αναμένονται και για “παρακάτω”. Και γι΄ αυτό ο Αβραμόπουλος θέλει να κάνει σαφές ότι το “μπαλάκι” έχει περάσει στους Αρχηγούς. Είναι ακριβώς έτσι; 

Πιέσεις για συγκεκριμένους αξιωματικούς που θα τοποθετηθούν ή θα παραμείνουν σε θέσεις κλειδιά των ΕΔ, αλλά και για άλλους που επιθυμούν να προαχθούν σε βαθμούς ανωτάτων, είναι σαφές ότι υπάρχουν. Οι απόστρατοι της ΝΔ από την Συγγρού έχουν τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές τους και αισθανόμενοι έτσι κι αλλιώς “ριγμένοι” από τις αποφάσεις που ελήφθησαν για τους Αρχηγούς, θέλουν να επιβάλουν καταστάσεις και πρόσωπα. Δεν αναφερόμαστε σε απόστρατους του ΠΑΣΟΚ, αφού η κατάσταση εκεί δεν είναι πλέον μαζική και οργανωμένη όπως τα παλιά τα χρόνια . Οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται απ΄ ευθείας από τον Βενιζέλο και το περιβάλλον του.

Οι τέσσερις Αρχηγοί έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να κάνουν κρίσεις όπως πρέπει. Κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουν το κουράγιο και τις αντοχές να δουν φακέλους αξιωματικών ξεχνώντας ποιος είναι συμμαθητής τους ή με ποιον έχουν οικογενειακές σχέσεις. Να κάνουν κρίσεις με βάση τα προσόντα του κάθε αξιωματικού και την πορεία του εντός στρατεύματος. Να κάνουν κρίσεις που θα εξυπηρετούν αυτά που σκέφτονται ότι πρέπει να κάνουν στα Γενικά Επιτελεία στα οποία είναι Αρχηγοί και όχι να εξυπηρετήσουν φιλικές και οικογενειακές υποχρεώσεις.

Μόνο έτσι θα μπορούν να αντισταθούν στις πιέσεις που όσο κι αν δηλώνει ο Αβραμόπουλος ότι δεν θα υπάρξουν είναι σίγουρο ότι θα ΄ρθουν. Ακόμη και ο ίδιος ο Αβραμόπουλος μπορεί να “ξεχάσει” προς στιγμήν τα όσα είπε. Γι΄ αυτό λοιπόν οι φιλίες , οι οικογενειακές σχέσεις ακόμη και το συναίσθημα πρέπει να μείνουν έξω από την αίθουσα που θα συνεδριάζει το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

Διαφορετικά και φέτος δουλειά δεν θα κάνουμε.



























onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com