Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ποιοι "ψηφίζουν" να μείνει ο Κωσταράκος Α/ΓΕΕΘΑ - Το μεγάλο παρασκήνιο των κρίσεων ...




“Παιχνίδι” σε πολλά επίπεδα γίνεται για τις κρίσεις των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Πρωταγωνιστής ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος αφού όλα τα σενάρια ξεκινούν και τελειώνουν απ΄ αυτόν και την παραμονή του ή την αποχώρησή του.

Ποιοι “ψηφίζουν” ναι στη παραμονή Κωσταράκου; 

•Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος προσπαθεί να πείσει το Μαξίμου και τον Σαμαρά ότι είναι καλύτερα να μην γίνουν τώρα οι κρίσεις αλλά μετά από την ολοκλήρωση της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ. Να πάνε δηλαδή τον Αύγουστο . Ο Βενιζέλος έχει θετική άποψη για τον Κωσταράκο και εκτιμά τη συνεργασία του στα δύσκολα οικονομικά θέματα. 

Ο Σαμαράς δεν έχει πειστεί ακόμη, αλλά πολλοί συνεργάτες του κινούνται ήδη στην γραμμή Βενιζέλου.


•Ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου, έχει επίσης θετική άποψη για τον νυν Α/ΓΕΕΘΑ και εμφανίζεται κι αυτός υπέρμαχος της παραμονής του “τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο και βλέπουμε” . Βενιζέλο - Οικονόμου και Κωσταράκο τους συνδέει επίσης και η καταγωγή. Και οι τρεις από Θεσσαλονίκη είναι. Έχει κι αυτό τη σημασία του. Και ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ αναγνωρίζει τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Κωσταράκος με τα οικονομικά και θεωρεί ότι ήταν καλός “χειριστής”.

Τι θα γίνει σε περίπτωση που επικρατήσει η άποψη Βενιζέλου - Οικονόμου; Θα υπάρξουν αλλαγές σε δύο Γενικά Επιτελεία. Στο ΓΕΣ αντιστράτηγος Τσέλιος θα παραδώσει στον Μανωλά και στο ΓΕΑ ο αντιπτέραρχος Τουρνάς στον Βαϊτση του ΑΤΑ.

Τι λέει ο Αβραμόπουλος για όλα αυτά; Δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και προσπαθεί όπως σ΄ όλα να διατηρήσει ισορροπίες . Δεν θα είναι εύκολο. 




















onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com