Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

"Καταπέλτης" η επιθεωρήτρια για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο!

Παρά τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά από τους συνηγόρους των δύο καταδικασθέντων σε ισόβια κάθειρξη με «βροχή» ερωτήσεων για το αν γνώριζαν ή συμμετείχαν ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας στην υπεξαίρεση που αποκαλύφθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης, επέμεινε στην ενοχή των δύο πολιτικών προσώπων.
Κατά την 4η μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, εξεταζόμενη η κα Τσεμπερά ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση, η οικονομική επιθεωρήτρια είπε ότι ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης «καθίσταται υπόλογος» διότι όλες οι διαδικασίες του πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, καταδικασθέντα επίσης σε ισόβια, τύχαιναν της αποδοχής του. Τόνισε επίσης ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος επί σειρά ετών ουδέποτε ελέγχθηκε ως προς τη διαχείρισή του.
Τον παραπάνω ισχυρισμό αντέκρουσε η υπεράσπιση του Β. Παπαγεωργόπουλου παρατηρώντας ότι ο τέως δήμαρχος δεν μπορούσε να ελέγχει τους χιλιάδες υπαλλήλους του Δήμου, ενώ στοχοποιώντας τη μάρτυρα χαρακτήρισε διάτρητο το πόρισμά της.
Όσον αφορά τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου, που σύμφωνα με την κ. Τσεμπερά όφειλε εκ της θέσεώς του «να ασκεί εποπτεία σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου», η οικονομική επιθεωρήτρια προχώρησε ακόμη περισσότερο διατυπώνοντας την εκτίμηση- χωρίς να επικαλείται κάποια μαρτυρία ή έγγραφο -ότι ο πρώην ταμίας «έδινε εντολή» στον Π. Σαξώνη.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής, ο Μιχάλης Λεμούσιας ξέσπασε και ζητώντας το λόγο από το δικαστήριο είπε: «Επί έντεκα μήνες διαβάζω 18 ώρες την ημέρα. Έχω τυφλωθεί, τα έχω μάθει απ’ έξω, παρότι δεν γνώριζα οικονομικά».
Η κ. Τσεμπερά στάθηκε και στο γεγονός ότι Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας τηρούσαν κοινούς λογαριασμούς. Οι υπερασπιστές των δύο κατηγορουμένων, στις ερωτήσεις τους προς την κ. Τσεμπερά προσπάθησαν να καταδείξουν ότι ο πρώην ταμίας υπεξαιρούσε και πριν από το 1999, χρονιά που ανέλαβε τη διοίκηση στον δήμο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, με την οικονομική επιθεωρήτρια να παραδέχεται ότι η χρεοπίστωση του πρώην ταμία γινόταν πριν από το παραπάνω διάστημα με τον ίδιο τρόπο, προσθέτοντας πάντως ότι το ύψος των μετρητών ήταν μικρότερο απ’ ό,τι τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με το thestival.gr η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί, οπότε η Αναστασία Τσεμπερά θα συνεχίσει να εξετάζεται από τους συνηγόρους υπεράσπισης.http://www.makeleio.gr/?p=53848

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr