Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Σας έχουν "μείνει" λεφτά τέλος του μήνα; Μάλλον ξεχάσατε να πληρώσετε…πέντε φόρους!





Μεγάλη ταλαιπωρία βιώνουν τις τελευταίες μέρες πολλοί πολίτες καθώς η εφορία στέλνει ηλεκτρονικά ραβασάκια για …οφειλές– που στις περισσότερες φορές οφείλονται σε λάθη της ίδιας της εφορίας-  και μάλιστα όλα θα πρέπει να αποπληρωθούν μέχρι την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου. Το “βασανιστικό” σε αυτή τηνν ιστορία είναι ότι μιλάμε για …πέντε φόρους!
Ποιοι είναι αυτοί οι πέντε φόροι;
1.       Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011 και 2012. Αυτή τη φορά οι ιδιοκτήτες ακινήτων συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ καλούνται να καταβάλουν την έκτη δόση των δύο φόρων, ενώ η τελευταία δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
2.       Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για το έτος 2013. Εδώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν την τέταρτη δόση, ενώ η πέμπτη δόση θα καταβληθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
3.       Φόρος πολυτελούς διαβίωσης, τον οποίο οφείλουν να καταβάλουν φορολογούμενοι που διαθέτουν αυτοκίνητο 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου, παρέχεται έκπτωση 1,5%.
4.       Φόρος εισοδήματος οικονομικού έτους 2013 για όσους έλαβαν το εκκαθαριστικό το Δεκέμβριο.
5.       Το «χαράτσι» του 2012, για όσους βρέθηκαν μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης να μην το έχουν πληρώσει και καλούνται τώρα να το πληρώσουν αναδρομικά.
Σημειώνεται ότι όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν όλους τους φόρους μαζεμένους μπορούν να προχωρήσουν σε εξόφληση με έως και 12 μηνιαίες δόσεις, ενώ θα πρέπει να αναζητήσουν την «Ταυτότητα οφειλής» τους στο Taxisnet για να πληρώσουν στις τράπεζες τους φόρους αυτούς.










http://www.makeleio.gr/?p=53940

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com