Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΦΥΓΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ...Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για τους πλειστηριασμούς ...





Μπρος γκρεμός (βλέπε τρόικα) και πίσω ρέμα (βλέπε βουλευτές, αντιδράσεις και κυβερνητική συνοχή). Μπορεί η τρόικα, με αφορμή τη διαφωνία στο θέμα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών να μην επέστρεψε στην Αθήνα αλλά αυτό δεν είναι και το μοναδικό πρόβλημα της κυβέρνησης ούτε ο μοναδικός πονοκέφαλος του Μαξίμου.

Η κυβέρνηση θέλει συμφωνία με την τρόικα πριν από τα Χριστούγεννα. Κυρίως, δε θέλει να αναλάβει την ελληνική προεδρία με ανοιχτά μέτωπα.
Πλειστηριασμοί, φόρος ακινήτων και... κοινοβουλευτικές ομάδες!

Οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίζονται ανυποχώρητοι στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, αλλά η κυβέρνηση ξέρει και το διαμηνύει πως αυτό δεν πρόκειται αν περάσει από τις κοινοβουλευτικής ομάδας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβει την ανησυχία του για το φόβο πολιτικού «ατυχήματος». Και αυτό συζητείται έντονα, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, στην Ηρώδου Αττικού, τα τελευταία 24ωρα. 

Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες εμφανίζονται μεν καθησυχαστικοί αλλά παραδέχονται πως οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την κυβερνητική συνοχή και το μέλλον της συγκυβέρνησης. 

Τρόικα: Αν θέλετε κοινωνική πολιτική, βρείτε σπίτια για τους άστεγους
Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, που την Τετάρτη θα βρεθεί στο Κολλέγιο των Επιτρόπων στην έδρα της Κομισιόν ενόψει της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλείται να βρει ισορροπίες: από τη μια η τρόικα και οι παράλογες, όπως χαρακτηρίζονται, απαιτήσεις της και από την άλλη η συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. 

Η κυβέρνηση, γράφει το Έθνος, γνωρίζει πως υπάρχουν... βόμβες έτοιμες να σκάσουν: 
1) η αναβολή της επίσκεψης της τρόικας 
2) οι πλειστηριασμοί 
3) η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ και οι διαφωνίες για την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ 
4) η κατάσταση στα πανεπιστήμια 
5) ο αναβρασμός στην Υγεία 

Όλα αυτά αλλά κυρίως το θέμα των πλειστηριασμών, που μπορεί να μην είναι προαπαιτούμενο για τη δόση αλλά έχει γίνει Νο1 «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, θα συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης το θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων (ακόμη ένα που δημιουργεί τριγμούς στις τάξεις των κοινοβουλευτικών ομάδων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) αλλά και την απελευθέρωση των απολύσεων, που ζητάει η τρόικα.

Μετά από πρόσκληση του Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για να μιλήσει στο Κολλέγιο των Επιτρόπων
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, η κυβέρνηση εξετάζει τέσσερις νέες ρυθμίσεις για το θέμα των πλειστηριασμών. Οι τροϊκανοί επιμένουν πως πλήρη απελευθέρωση ενώ η κυβέρνηση διαμηνύει πως δε θα διστάσει να ενεργήσει μονομερώς και να επεκτείνει το ισχύον καθεστώς για έξι μήνες ή ένα χρόνο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση εξετάσει τέσσερις νέες ρυθμίσεις
- Συμβολική δόση για άνεργους και όσους αμείβονται με χαμηλούς μισθούς 
- Να καταργηθεί σταδιακά σε τρία χρόνια ο νόμος Κατσέλη 
- Να μειωθεί σταδιακά η τιμή της προστασίας του σπιτιού από τις 300.000 ευρώ που είναι σήμερα 
- Να προστατεύεται από τους πλειστηριασμούς η α’ κατοικία όταν η συνολική ακίνητη περιουσία του δανειολήπτη ανέρχεται στο 200% της αξίας της πρώτης κατοικίας. Η πρόταση της τρόικας είναι προστασία μέχρι το 120%

Τόμσεν: Λαϊκίζετε! – Στουρνάρας: Θέλετε να μας ρίξετε;


Μπορεί τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας να επιστρέφουν αύριο, αλλά οι επικεφαλής των δανειστών θα... αργήσουν ακόμα. Κανείς δεν ξέρει πότε θα γυρίσουν. Όταν υπάρξει συμφωνία είναι η πάγια απάντηση. Αλλά κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι αυτό. 

Η ξαφνική αλλαγή (προς το χειρότερο) της στάσης των δανειστών έχει προκαλέσει αίσθηση ακόμα και στην κυβέρνηση. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου δεν είναι μόνο το «βρείτε σπίτια για τους άστεγους» που είπαν οι δανειστές στον Γιάννη Στουρνάρα όσον αφορά στους πλειστηριασμούς. 

Όπως γράφει η εφημερίδα Real News, σε τηλεφωνική επικοινωνία την περασμένη Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν απαίτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα να σταματήσει η κυβέρνηση να χειρίζεται «πολιτικά και λαϊκίστικα» την ελληνική κρίση. 

«Με τη στάση σας δείχνετε σαν να θέλετε να πέσει η κυβέρνηση» του απάντησε ο Έλληνας υπουργός, τονίζοντας πως δεν καταλαβαίνει την εμμονή με τα όσα δεν έχει κάνει η κυβέρνηση κι όχι με όσα έχει πετύχει. 








newsit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com