Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΝΤΕΟ...Μαθήματα «επιβίωσης» από έναν στρατηγό!!!



«Κάθε μέρα θες να ουρλιάξεις», λέει ο Στρατηγός Στάνλεϋ ΜακΚρύσταλ για την κρίση που... 


έληξε την καριέρα του. Προσπαθώντας ακόμα να συνέλθει, έχει μετατρέψει το τραύμα σε ένα μάθημα ηγεσίας. 

Είναι εύκολο να είσαι ηγέτης όταν τα πράγματα πάνε καλά. Η αληθινή δοκιμασία έρχεται όταν τα πράγματα γύρω σου καταρρέουν. Πώς διαχειρίζεσαι τότε τον εαυτό σου. 
general stanley mcchrystal


Ο Στρατηγός Στάνλεϋ ΜακΚρύσταλ μοιράστηκε τα άκρως προσωπικά διδάγματα της ζωής του με τους παρευρισκόμενους στο συνέδριο Brainstorm Tech που διοργάνωσε το Fortune στο Aspen την περασμένη Τρίτη. 

Ο Μακ Κρύσταλ ήταν διοικητής των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν το 2010, όταν ένα άρθρο στο περιοδικό Rolling Stone σκιαγράφησε τον ίδιο και τους συνεργάτες του με μελανά χρώματα, κατηγορώντας τον ότι στεκόταν περιφρονητικά απέναντι στον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Το άρθρο, το οποίο ο ΜακΚρύσταλ ισχυρίζεται ότι ήταν ανακριβές, τον ανάγκασε να παραιτηθεί και να λήξει την στρατιωτική του καριέρα. 

Ο τετράστερος στρατηγός αποφάσισε να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό του ιδρύοντας το McChrystal Group, μία εταιρεία συμβούλων που βοηθά εταιρείες να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους. 

Tρεις «γκουρού» των business δείχνουν το δρόμο 

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο, ο ΜακΚρύσταλ μίλησε με ειλικρίνεια για την προσωπική του κρίση, τα διδάγματα που άντλησε απ’ αυτήν, και την προσέγγιση που ο καθένας μας μπορεί να ακολουθήσει για να υπερβεί μία μεγάλη αναποδιά. 

Ιδού οι συμβουλές του: 

Αποφάσισα ότι αυτό που συνέβη μετά το άρθρο, ήταν ένα σημείο καμπής στη ζωή μου. Και δεν μπορούσα πια να το αλλάξω. Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν. 

Κι αυτό που επρόκειτο να κάνω ήταν να συμπεριφέρομαι κάθε μέρα, για το υπόλοιπο της ζωής μου, με τρόπο που θα ανάγκαζε τον καθένα που θα με έβλεπε να πει: «Αυτό δεν συμβαδίζει με τον τόνο αυτού του άρθρου». 

Έτσι, αντί να αντιτεθώ στο άρθρο άμεσα, αποφάσισα να το αντιμετωπίσω έμμεσα και να προσπαθήσω να το διαψεύσω μέσω της δικής μου συμπεριφοράς. 

Πληρώνεις ένα μεγάλο τίμημα όταν το κάνεις αυτό. Η σιωπή πληγώνει. Όταν κρατάς το στόμα σου κλειστό και δεν γράφεις, δεν μιλάς, τότε κάθε μέρα θες να ουρλιάξεις. Θες να ουρλιάξεις κάθε μέρα – ακόμα κι αν αυτή η επιθυμία λιγοστεύει μέρα με τη μέρα. 

Καινοτομία ή θάνατος για τις επιχειρήσεις 

Οι περισσότεροι περνάνε μία τέτοια φάση κάποια στιγμή. Τι πρέπει να κάνεις; 

Επέλεξε ό,τι είναι σημαντικό για σένα και εστίασε σε αυτό. Ποια είναι η ουσία σου; Τι δεν μπορούν να πάρουν οι άλλοι από μέσα σου; Οφείλεις να καταλάβεις ότι αν δώσεις σε άλλους ανθρώπους την ευκαιρία να καθορίσουν την αξιοπρέπειά σου ή την αίσθηση που έχεις για τη δική σου αξία, τότε μπορούν να σε αφήσουν βαριά πληγωμένο. 

Και άρα εσύ πρέπει να αποφασίσεις.


της Πατρίσια Σέλλερς

fortunegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com