Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Τί είδε ο τουρίστας στη Νέα Υόρκη; (ΦΩΤΟ)...



Η Μητρόπολη του κόσμου. Η πόλη – όνειρο για χιλιάδες ανθρώπους. Η 5η λεωφόρος, τοΜανχάταν, το Staten Island, η... Google και η Apple. Μια βόλτα στις in περιοχές της Νέας Υόρκης!


Λένε πως οι τουρίστες ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μες το γάλα στη Νέα Υόρκη. Δεν έχει να κάνει ούτε με το ντύσιμο ούτε με τη συμπεριφορά. Έχει να κάνει με το... κεφάλι. Οι τουρίστες στη Νέα Υόρκη περπατούν με το κεφάλι στραμμένο στον ουρανό και τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες.

Κτίρια εντυπωσιακά. Αυτοκίνητα εκκεντρικά. Κόσμος να τρέχει πάνω – κάτω και έναν καφέ ή ένα σάντουιτς στο χέρι.

Το νέο World Trade Center 

Δίπλα στο Ground Zero, εκεί όπου χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή του στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, χτίστηκε το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Το νέο World Trade Center. Ένα κτίριο εντυπωσιακό με 104 ορόφους. 
Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Μάιο του 2006 και αφού έπρεπε πρώτα να ξεπεραστούν πολλά νομικά εμπόδια. Το κόστος του θα φτάσει τα 3,8 δισ. δολάρια και θα είναι (κατασκευαστικά) το πιο ακριβό κτίριο του κόσμου. Τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του προέρχονται από τις αποζημιώσεις των ασφαλειών

Gehry Building

Είναι το ψηλότερο κατοικήσιμο κτίριο στο δυτικό κομμάτι της Νέας Υόρκης! Για να επιτρέψει την κατασκευή του ο δήμαρχος απαίτησε από την κατασκευάστρια εταιρία να φτιάξει στους πρώτους ορόφους του κτιρίου ένα σχολείο για τα παιδιά της περιοχής. Ο άνθρωπος που το εμπνεύστηκε, ο Frank Gehry, είναι από τους πιο διάσημους και πολυβραβευμένος στον κόσμο.

H Google

Συστάσεις δεν χρειάζονται. Το σπίτι της Google, ένα παλιό εργοστάσιο, βρίσκεται στον αριθμό 111 της 8ης λεωφόρου. Είναι τεχνοτροπίας art deco και το σήμα της εταιρίας είναι μάλλον... διακριτικό! Η αγορά του κτιρίου, σύμφωνα με τη New York Post, κόστισε 1,77 δισ. δολάρια (ή 1,9 δισ. αν συνυπολογίσει κανείς τους φόρους μεταβίβασης κι άλλα τέλη). Η εταιρία από την πλευρά της δεν αποκάλυψε ποτέ πόσο βαθιά έβαλε το χέρι στην τσέπη. 

The Standard Hotel

Άνοιξε το 2009 θεωρείται το πιο στυλάτο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Το εσωτερικό όλων των δωματίων είναι τύπου loft, δεν υπάρχουν τοίχοι και η θέμα είναι απεριόριστη. Κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο για να θυμίζει το στυλ της περιοχής Meat Parking, όπου κάποτε βρίσκονταν όλα τα κρεοπωλεία (εξ ού και το όνομά της).
Μάλιστα πριν από δυο χρόνια είχε γίνει... χαμός στα τοπικά ΜΜΕ γιατί πολλοί από τους ενοίκους φαίνονταν όταν έκαναν σεξ. Και ήταν τέτοια η... θέα, που κόσμος μαζεύονταν το δρόμο και... έβλεπε!

Meat Parking District

Κάποτε ήταν βιομηχανική περιοχή αλλά εγκαταλείφθηκε. Και ξαφνικά έγινε το νέο... hot spot της Νέας Υόρκης. Εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα ρούχων. Έχει κρατήσει πολλά από τα χαρακτηριστικά της παλιάς εποχής, όπως παραδείγματος χάρη τα τσιγκέλια απ΄όπου κρεμούσαν τα κρέατα!

Staten Island

Ένα από τα... νησιά της Νέας Υόρκης. Συνδέεται με την πόλη με λεωφορεία, τρένα αλλά το πιο διάσημο μέσο είναι το ferry boat. Η θέα είναι μαγευτική, ειδικά το βράδυ. Είναι ένα κομμάτι γης, 59 τετραγωνικά μίλια (153 τετραγωνικά χιλιόμετρα), που δημιουργήθηκε γιατί... δεν υπήρχε άλλος χώρος στο Μανχάταν. Τώρα πια, εκεί μένουν κυρίως οικογένειες.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com