Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Το ΥΠΕΘΑ αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τις πληρωμές των υποβρυχίων στο ΣΥΡΙΖΑ ...
Άρχισαν οι “μπαλωθιές” ,λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Το ΥΠΕΘΑ αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις πληρωμές που έχουν γινει για τα υποβρύχια που δεν έχουμε ακόμη παραλάβει.
Με νέα αίτησή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά να κατατεθούν:

1.Οι επίσημες κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών από τους οποίους πραγματοποιήθηκε κάθε πληρωμή από την υπογραφή των ως άνω συμβάσεων μέχρι σήμερα καθώς και οι επίσημες κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών στις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι συναφείς πληρωμές. 
2. Επίσημα φορολογικά στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι τα ΕΝΑΕ πράγματι εισέπραξαν τα ποσά που προβλέπονταν από τις ως άνω συμβάσεις.


Όλη η αίτηση του ΣΥΡΙΖΑ:Θέμα: Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ


Με την από 9.12.2013 αίτηση κατάθεσης εγγράφων την οποία καταθέσαμε για την πληρέστερη ενημέρωση της Βουλής με σειρά στοιχείων και πληροφοριών που συνδέονται με την υπόθεση των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά) και τη συναφή ήδη κατατεθείσα πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής αιτηθήκαμε την κατάθεση στοιχείων που αφορούν μεταξύ άλλων:


1. Κάθε πληρωμή που έχει πραγματοποιηθεί από την υπογραφή των συμβάσεων Β12/00 και Β21/02 μέχρι σήμερα, αναφέροντας το ακριβές ποσό, το λόγο πληρωμής, τη σύμβαση την οποία αφορά, τον δικαιούχο της πληρωμής και την ημερομηνία εκταμίευσης του κάθε ποσού.
2. Αντίγραφα για τις ως άνω πληρωμές και παραστατικά είσπραξης από τον δικαιούχο των εντολών. Επιπλέον λεπτομερή στοιχεία του δικαιούχου του λογαριασμού και της τράπεζας από την οποία πραγματοποιήθηκαν οι πληρωμές καθώς επίσης και της τράπεζας στην οποία μεταφέρθηκε κάθε ποσό πληρωμής.

Στα έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν από το ΥΠΕΘΑ την 16.12.2013 δεν περιλαμβάνονται τα παραπάνω στοιχεία. Για τον λόγο αυτό ζητούμε να μας χορηγηθούν άμεσα τα παρακάτω έγγραφα:

1. Οι επίσημες κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών από τους οποίους πραγματοποιήθηκε κάθε πληρωμή από την υπογραφή των ως άνω συμβάσεων μέχρι σήμερα καθώς και οι επίσημες κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών στις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι συναφείς πληρωμές. 
2. Επίσημα φορολογικά στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι τα ΕΝΑΕ πράγματι εισέπραξαν τα ποσά που προβλέπονταν από τις ως άνω συμβάσεις.


Επίσης,

1. Αντίγραφο της απαντητικής επιστολής του τότε Υπουργού Οικονομικών και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην από 15.12.2011 επιστολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπως αυτή μας απεστάλη με το Φ.900α /9881/13677/5.12.2013 διαβιβαστικό έγγραφο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, εφόσον βέβαια υπήρξε τέτοια απαντητική επιστολή.

Τέλος,
1. Με δεδομένα τα στοιχεία που ήδη μας καταθέσατε ζητούμε να μας κατατεθεί κάθε έγγραφο και υπεύθυνη δήλωση που αφορά τη μετοχική σύνθεση της εταιρίας που σήμερα ελέγχει τα ΕΝΑΕ.

ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Δρίτσας Θοδωρής 
Βούτσης Νίκος 
Κουρουμπλής Παναγιώτης 
Κωνσταντοπούλου Ζωή 
Λαφαζάνης Παναγιώτης 
Παπαδημούλης Δημήτρης  
onalert,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr