Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Στη Βουλή το σχέδιο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ!





Η υποτελής στις εντολές της Τρόικα και των Γερμανών συγκυβέρνηση, βιάζεται να ξεπουλήσει τα Δίκτυα Μεταφοράς! Ετοιμάζονται να χαρίσουν Δημόσια Περιουσία αντί πινακίου φακής, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της απόφασής τους για την Εθνική Ασφάλεια, την Ελληνική Οικονομία και την Κοινωνική Συνοχή!
Η συγκυβέρνηση βιάζεται να ξεπουλήσει τα Δίκτυα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας! Ήδη, το σχέδιο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ βρίσκεται στη Βουλή και όπως φαίνεται, θέλουν να κλείσουν το θέμα με συνοπτικές διαδικασίες… Δεν είναι η πρώτη φορά.
Όμως, ακόμα και μια κυβέρνηση, όπως αυτή, που θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση των «Προεδρικών Διαταγμάτων», δεν μπορεί να μεταχειρίζεται την πώληση μιας βασικής και κρίσιμης, για την Εθνική Ασφάλεια και την Οικονομία, υποδομής όπως είναι τα Δίκτυα Μεταφοράς, σαν …αγορανομική διάταξη!
Η κυβέρνηση προωθεί το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ όταν είναι γνωστό ό,τι στις περισσότερες χώρες τα Δίκτυα Μεταφοράς του Κοινωνικού Αγαθού της Ενέργειας, είναι υπό Δημόσιο Έλεγχο. Η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά και σπασμωδικά κάθε παράλογη και ανεδαφική εντολή της Τρόικα και υιοθετεί θέσεις που θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο Δημόσιο Συμφέρον! Την ώρα που η βιομηχανική παραγωγή της χώρας μας, αλλά και συνολικά η Ελληνική Οικονομία, βρίσκεται σε δραματική ύφεση και η ΔΕΗ έπρεπε να λειτουργεί ως μοχλός παραγωγικής ανασυγκρότησης της Οικονομίας και Ανάπτυξης της χώρας και προς όφελος του λαού, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προχωρά στη διάλυσή της!
Η πώληση του ΑΔΜΗΕ και συνολικά η διάλυση του Ομίλου ΔΕΗ, είναι απόφαση καταστροφική για την Οικονομία και τους Έλληνες καταναλωτές! Είναι πλέον φανερό ότι η συγκυβέρνηση του αίσχους υιοθετεί το σλόγκαν: ΔΕΗ σημαίνει Δεν Έχουμε Ηλεκτρικό! Πλήρης απαξίωση της εταιρίας!
Το 2007, τη χρονιά που καταστράφηκε από πυρκαγιές η Πελοπόννησος και είχε φουντώσει η ιστορία του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, το φερέφωνο του ΔΝΤ ο Γιώργος Παπανδρέου, πραγματοποιούσε αλλεπάλληλες επισκέψεις σε διάφορες ΔΕΚΟ για να τονώσει (δήθεν) το Σοσιαλιστικό, Αντιπολιτευτικό Συνδικαλιστικό αίσθημα, με ναυαρχίδα εκείνη της ΔΕΗ την οποία, επισκέφθηκε τρεις φορές στον ίδιο χρόνο!!!
Μάλιστα υποσχέθηκε μπροστά στις κάμερες ότι «…η ΔΕΗ θα παραμείνει δημόσια, ενιαία και καθετοποιημένη!» και χαρακτήριζε τις αυξήσεις των τιμολογίων απαράδεκτες! Ο Απαράδεκτος… Ξέρετε τι έκανε ο πρωθυπουργός του ΔΝΤ και υπηρέτης της Τρόικα, μόλις έγινε κυβέρνηση το 2009; Ψήφισε η κυβέρνησή του (μαζί βέβαια με την Ν.Δ του Σαμαρά) τη διάσπαση της ΔΕΗ, δημιουργώντας δύο θυγατρικές, τη Μεταφοράς και τη Διανομής (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ) ώστε να κομματιστεί πιο εύκολα, η άλλοτε πιο κερδοφόρα Ελληνική Επιχείρηση και να δοθούν εργοστάσια, ορυχεία και πρακτορεία μέσω Ευρωπαϊκών Επιδοτήσεων σε ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς οι οποίοι, δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ για τη Δημόσια Περιουσία!
Μ’ αυτόν τον τρόπο τους χάρισε τη ΔΕΗ έτοιμη και με μηδενικό κόστος για τις τσέπες τους! Επίσης, η μνημονιακή κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έκανε αλλεπάλληλες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα με συνέπεια, εκεί που το ρεύμα ήταν το πιο φθηνό στην Ευρώπη να εξελιχθεί, μαζί με το χαράτσι του Βενιζέλου, στη μεγαλύτερη θηλιά για τον ταλαίπωρο Έλληνα Καταναλωτή!
Κύριοι (τρόπος του λέγειν…) μετατρέψατε τη ΔΕΗ από επιχείρηση Κοινής Ωφελείας σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό…
Κύριοι, καταφέρατε να είναι η ΔΕΗ το μίασμα της κοινωνίας και της οικονομίας… Μιας οικονομίας που παραπαίει από τις ξενόδουλες και εθνοκάπηλες πολιτικές σας… Καταστρέφετε και μποϋκοτάρετε κάθε αναπτυξιακή και επιχειρηματική προσπάθεια της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και των ανθρώπων της να βγουν από την κρίση. Να δουλέψουν και να την ξεπεράσουν…
Η διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και των Δικτύων είναι ο κεντρικός πυλώνας μιας Εθνικής Στρατηγικής για το μέλλον της Ηλεκτρικής Ενέργειας στη χώρα μας και λόγοι Εθνικής Ασφάλειας αλλά και Ενεργειακής Ασφάλειας επιβάλλουν την ανεξαρτησία του ΑΔΜΗΕ υπό την εποπτεία του Δημοσίου! Η πώληση του ΑΔΜΗΕ δεν εξυπηρετεί το Δημόσιο Συμφέρον… Αντίθετα προκαλεί τεράστια ζημιά στην πατρίδα μας που θα χάσει κρίσιμες, νευραλγικές υποδομές όχι μόνο για την Ανάπτυξη και την Οικονομία αλλά και για την Εθνική Ασφάλεια…
Κύριοι … γι άλλη μια φορά εκδηλώνετε με τον πιο ζοφερό τρόπο την πατριδοκαπηλία σας, την υποτέλειά σας στα ξένα αφεντικά σας, το δωσιλογισμό σας!!!
Κύριοι… είστε στο κάδρο…
julia Στη Βουλή το σχέδιο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ! Γράφει η Τζούλια Λιακοπούλου - Δημοσιογράφος
10 χρόνια αρχισυντάκτρια στη “ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ” μέχρι τον Γενάρη του 2010, οπότε και έκλεισε το περιοδικό. Έχει περάσει από αρκετές εφημερίδες και περιοδικά. Συνεργάζεται με αρκετά ξένα ηλ. μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com